Comunitat Valenciana

Martínez (APV) creu que un Museu Sorolla "donaria més vida" al port però demana estudiar totes les ubicacions possibles

  • El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, s'ha mostrat aquest divendres "obert" a la possibilitat de situar un Museu Sorolla en l'Edifici del Rellotge, una iniciativa que creu que "donaria més vida" al port. No obstant açò, ha demanat que s'estudien "detingudament" totes les possibles ubicacions, perquè "si són molts quadres no caben", ha avisat.

Martínez ha realitzat aquestes declaracions després del Consell d'Administració de l'APV, en una roda de premsa en la qual ha parlat per primera vegada d'aquesta qüestió.

Al seu entendre, "cap valencià que es precie ni ningú en el seu sa juí pot rebutjar la possibilitat que es faça un Museu Sorolla a València" i "si es fa en el port fantàstic" perquè "li dóna més vida" i precisament aquesta "és una de les batalles que hem tingut sempre, que el port no estiga a esquena de la ciutat sinó que la ciutat vinga al port i quantes més excuses li donem perquè venja millor", ha argumentat.

En tot cas, ha apuntat que instal·lar un museu implica tindre en compte característiques tècniques de l'emplaçament, de seguretat, de llum, d'espai, serveis complementaris... que "han de ser organitzats" pel que creu que "el més assenyat, és estant obert a qualsevol possibilitat, és que es ferma un protocol entre les entitats que estan impulsant açò, -Ajuntament i Generalitat- i el Port.

En aquest sentit, ha demanat que "es matisen les diferents possibles ubicacions", ja que "contenidors hi ha més que aquest" i ha apuntat també a les Drassanes com un "bon emplaçament addicional", per la qual cosa ha demanat que "s'estudien les possibles alternatives que hi ha i que els tècnics valoren els temes tècnics d'ubicació".

"Si al final de tot aquest procés de selecció tècnica es decideix que per tots que la mansarda (de l'Edifici del Rellotge) perquè són poques obres -si són moltes no caben, ha dit- és el lloc adequat per a la seua instal·lació, cap problema".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento