Comunitat Valenciana

Una ex-alt càrrec reconeix irregularitats en contractes informàtics i diu que els ordenava Blasco

  • L'exsecretària de la Conselleria de Solidaritat Tina Sanjuán ha reconegut davant el jutge que s'arreglaren contractes informàtics en el seu departament i ha manifestat que això va ocórrer perquè ho ordenava l'exconseller 'popular' Rafael Blasco.
Blasco ix del TSJCV després de saber que Fiscalia li demana presó
Blasco ix del TSJCV després de saber que Fiscalia li demana presó
EUROPA PRESS
Blasco ix del TSJCV després de saber que Fiscalia li demana presó

Sanjuán ha prestat declaració aquest divendres en qualitat d'investigada en el Jutjat d'Instrucció número 21 de València per la peça cinquena del cas Cooperació, relacionada amb presumptes irregularitats en contractes informàtics entre 2008 i 2011. També ha sigut citat l'exconseller Blasco, que ha sigut traslladat des de la presó de Picassent, on compleix condemna per la peça principal del cas Cooperació -frau en ajudes al Tercer Món-, però s'ha acollit el seu dret a no declarar.

Durant la seua compareixença, Sanjuán ha reconegut els fets i ha explicat que va ser l'empresari Augusto César Tauroni qui es va presentar en la Conselleria i es va oferir per a fer treballs. Seguidament, Blasco va ordenar que els contractes foren adjudicats a les empreses d'aquesta persona, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de les declaració.

Així mateix, ha asseverat que en la Conselleria tots sabien que els contractes havien d'anar per a les empreses de Tauroni i, preguntada per si Blasco s'enriquia amb açò, ha contestat que al principi pensava que no, encara que amb el temps ho està començant a dubtar. Sobre aquest tema, ha postil·lat que en la Conselleria hi havia rumors que es portava un poc de diners, però ha insistit que ella mai ho va veure.

L'exconseller ha sigut traslladat al Jutjat d'Instrucció número 21 de València des de la presó de Picassent, on compleix condemna per la peça principal del cas Cooperació -frau en ajudes al Tercer Món-. Al costat de Blasco, aquest divendres també ha declarat l'exsecretària de la Conselleria, Tina Sanjuán.

En aquesta mateixa peça, la passada setmana va declarar l'excap d'Informàtica, qui va constatar les presumptes irregularitats en contractes informàtics. Va explicar que va rebre ordres perquè els contractes s'adjudicaren a Dinamiz-e, empresa de Tauroni. Els ordes les rebia de Sanjuán, encara que creu que provenien de l'exconseller Rafael Blasco.

LA CAUSA

Aquesta causa es va obrir pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics i en ella s'investiguen presumptes irregularitats amb contractes perquè eixos serveis, adjudicats a Fujitsu i a altres dos empreses, acabaren sent subcontractats a les societats d'Augusto Tauroni.

Segons consta en el procediment, almenys set contractes per un import total de més d'un milió d'euros haurien sigut manipulats vulnerant els principis de transparència i lliure concurrència en la contractació pública. Els contractes van ser adjudicats a tres empreses (Fujitsu España Service, Comteldat i Ibermática) que feien les vegades d'intermediàries i que després subcontractaven amb les empreses Dinamiz-e i S&C Vision i Análisis, al capdavant de les quals estava Tauroni o algun dels seus considerats testaferros.

En total, en aquesta peça cinquena hi ha set investigats: Blasco, l'empresari Augusto César Tauroni, Marc Llinares, Tina Sanjuán, l'ex-cap d'àrea d'informàtica, un comercial de Fujitsu i un empleat de Tauroni.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento