Comunitat Valenciana

Un jutjat investiga a Camps per contractes irregulars de la Fundació que va organitzar la visita del papa a València

  • Altres nou persones tenen també la condició d'investigades.
  • Entre elles es troben els exvicepresidents Juan Cotino i Víctor Campos, i el bisbe auxiliar de València.
  • La magistrada indaga si va haver-hi adjudicacions sense contracte en la visita de Benet XVI a la ciutat en 2006.
  • La causa està oberta des de 2016 per delictes continuats de prevaricació, malversació i falsedat.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de València, que investiga des de 2016 les irregulars en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, cridarà a declarar en qualitat d'investigats a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps (PP); a l’exvicepresident Víctor Campos; a l'expresident de Les Corts Juan Cotino; al president de la Fundació, el bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero; al representant legal i a la secretària general de la mateixa, Francisco Javier JiménezHenar Moliner, i a dos membres del patronat: el secretari de l’Arquebisbat, Antonio Ramón Corbí i Enrique Pérez Boada.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la causa, oberta al juliol de 2016 per delictes de prevaricació, malversació i falsedat, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, en la qual s'investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la Fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València al juliol de 2006.

S'investiga si aqueixes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

A aquestes diligències es va unir una peça separada derivada del cas Vaersa que s'investigava en Instrucció 15, per la qual cosa també seran cridats a declarar com investigats dues exdirectores de Vaersa, Enrique Simón i Felipe Espinosa Bolaños. La magistrada està practicant diligències. S'han requerit informes pericials a diversos organismes i documentació a empreses i administracions.

El Jutjat ha donat trasllat de la denúncia de la Fiscalia a les deu persones la declaració de les quals ha sol·licitat el Ministeri Públic. La instructora els ha comunicat l'existència del procediment perquè puguen personar-se i tenir coneixement de les diligències. Segons aquestes fonts, els citarà com investigats quan reba i estudie els informes i la documentació requerida i quan haja escoltat als testimonis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento