Puig diu que el model plurilingüe és "constitucional" i lamenta que es reòbriga el conflicte "per un grapat de vots"
Puig diu que el model plurilingüe és "constitucional" i lamenta que es reòbriga el conflicte "per un grapat de vots" GENERALITAT

Puig ha comentat que l'objectiu és que els estudiants, quan acaben la seua formació, sàpien "els tres idiomes" i ha considerat que poden fer-ho "perquè són intel·ligents".

No obstant açò, ha raonat que se'ls han de posar els instruments "suficients" per a açò i ha manifestat que el model del Consell és "absolutament constitucional i simplement aporta la millor capacitació per als joves".

"I això els donarà més oportunitats i els donarà major capacitat per a interconnectar-se amb el món, el més propi i el més llunyà", ha indicat a preguntes dels mitjans a Elx (Alacant), on aquest divendres ha participat en les X Jornades de Directors d'Instituts d'Ensenyament Secundari, amb una conferència i debat sota el títol 'Present i futur de l'educació'.

MODEL PRODUCTIU

Puig ha apostat per un nou model econòmic "sostenible i basat en la productivitat, que augmente els salaris i que faça una societat més inclusiva". Un model que ha enfrontat amb el passat, quan es va fomentar "l'especulació".

Així, ha dit que "no té sentit" fer una dicotomia entre "digitalització i els idiomes", en referència al discurs del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, dissabte passat a Elx, perquè és "com buscar una equiparació entre dos conceptes que no són incompatibles".

"Hem de transitar cap a la societat de la digitalització, i en això hem de treballar; i, d'altra banda, hem de defendre un sistema plurilingüe", ha al·legat en referència al model del Consell perquè els xics "quan acaben el seu període de formació sàpien els dos idiomes oficials de la Comunitat, el valencià i el castellà, i l'anglés".

Finalment, qüestionat sobre si el model educatiu permetia formar persones amb pensament crític, Puig ha opinat que "sí" i ha rebutjat "residenciar" l'Educació "únicament en l'escola", i ha dit que li "agradaria" que la Comunitat Valenciana fóra "educadora".

Així, ha recalcat "com a fonamental" educar en "valors". "L'institut no només capacita per a tindre un treball, que és molt important. També té necessàriament que formar persones amb capacitat crítica, amb els paradigmes que volem per a la Comunitat Valenciana: Solidària, oberta i tolerant", ha al·legat.

Consulta aquí más noticias de Alacant.