Hi haurà 'semàfors fallers' a la Ciutat de l'Artista per a reforçar el "vincle identitari" amb la festa
Hi haurà 'semàfors fallers' a la Ciutat de l'Artista per a reforçar el "vincle identitari" amb la festa AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA/EUROPA PRESS

Aquesta mesura s'inclou dins del Pla de Revitalització de la Ciutat de l'Artista Faller que, entre altres iniciatives, contempla la senyalització dels itineraris per a arribar al barri i un gran mural d'art urbà en la part de les naus que recau a la Ronda Nord.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres aquesta proposta de la Regidoria de Cultura Festiva per a dissenyar les figures d'un faller i una fallera per als semàfors de Ciutat Fallera, disseny pressupostat en 484 euros.

La creació comprèn les imatges d'uns fallers i falleres en espera i uns altres caminant, amb l'objectiu de col·locar-los en els semàfors en aquesta zona de València.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat que es tracta d'una iniciativa més en el marc del "pla de revitalització de la Ciutat de l'Artista Faller" i per a "incidir en la identitat d'un barri molt important per a la nostra ciutat".

A més, d'aquesta manera "se segueix un camí ja iniciat per altres ciutats com Berlín, on els semàfors estan representats per icones clarament vinculades a eixa ciutat", ha argumentat l'edil Fuset.

Per la seua banda, des de l'àrea de Mobilitat, el regidor Giuseppe Grezzi ha apuntat que, juntament amb l'Empresa Muncipal de Transports (EMT), estan col·laborant amb Cultura Festiva "per a posar en valor i donar a conéixer la Ciutat de l'Artista Faller, d'allò més genuí que tenim en la nostra ciutat".

El novembre passat es va adjudicar a una empresa la realització del "disseny i de la representació sintètica de les figures d'un faller i una fallera per als semàfors de la Ciutat Fallera", per un import de 484 euros, IVA inclòs, a càrrec de l'aplicació pressupostària conceptuada com 'Altres treballs realitzats per altres empreses' del pressupost municipal de 2017.

El Servei de Cultura Festiva havia de realitzar les actuacions administratives pertinents per a reconéixer l'obligació a favor de l'empresari. La proposta d'acord ha arribat a la Junta de Govern Local, que ha autoritzat, disposat i reconegut l'obligació per import de 484 euros a favor de l'autor del disseny.

Consulta aquí más noticias de València.