Rodes, en declaracions a Europa Press aquest divendres, ha subratllat que eixa quantitat és "una provisió" perquè el balanç reflectisca "la realitat patrimonial de la companyia".

Per açò, "si hi ha actius que o bé consten en el balanç i que no haurien de constar, perquè el seu valor és zero; o, perquè constant i havent de constar ho fan amb un valor molt superior al que tenen, s'han de portar al seu valor real", ha precisat.

En eixe sentit, Rodes ha mantingut que la societat tenia un "balanç fictici" ja que els valors que donaven els actius "eren molt superiors a la realitat".

Davant açò, ha plantejat que atés que les pèrdues "s'han menjat pràcticament el capital social", haurà de ser ara el Consell qui decidisca, davant l'"exigent" legislació mercantil, si és el cas a "reposar el capital social o a dissoldre's".

Antonio Rodes ha afirmat que la decisió del Consell haurà de prendre's "prompte", i ha indicat que "el que ha hagut de deteriorar la companyia en relació a 2016 són uns 185 milions"; una primera de 78 milions i una segona en 108 milions, l'any 2016 que va obligar, al llarg de 2017, a taxar i valorar tots els actius de l'entitat.

CAUTELA

Sobre aquest tema, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha demanat cautela perquè l'expedient segueix en informació i quan finalitze "es donarà compte".

"No m'agrada parlar d'especulacions i quan estiguen tots els informes preceptius, informarem de com se'n va a abordar", ha indicat a preguntes dels mitjans en la compareixença habitual dels divendres després del ple del Consell, que hui s'ha celebrat a Alacant.

Consulta aquí más noticias de Alacant.