Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), al costat de Camps i Escudero també hauran de declarar en la mateixa condició l'ex-vicepresident Víctor Campos; l'expresident de les Corts Juan Cotino; el representant legal i la secretària general de la fundació, Francisco Javier Jiménez i Henar Moliner; i dos membres del patronat: el secretari de l'Arquebisbat, Antonio Ramón Corbí i Enrique Pérez Boada.

La causa, oberta al juliol de 2016 per delictes de prevaricació, malversació i falsedat, té el seu origen en la peça separada del case Gürtel remesa a València pel Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional en la qual s'investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la Fundació que va organitzar la visita del papa Benedicto XVI a València al juliol de 2006. S'investiga si eixes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

A aquestes diligències es va unir una peça separada del cas Vaersa que s'investigava en Instrucció 15, per la qual cosa també seran cridats a declarar com investigats dos exdirectors de Vaersa, Enrique Simón i Felipe Espinosa Bolaños.

La magistrada està practicant diligències. S'han requerit informes pericials a diversos organismes i documentació a empreses i administracions.

El Jutjat ha donat trasllat de la denúncia de la Fiscalia a les deu persones la declaració de les quals ha sol·licitat el ministeri públic. La instructora els ha comunicat l'existència del procediment perquè puguen personar-se i tindre coneixement de les diligències. Els citarà com investigats quan reba i estudie els informes i la documentació requerida i quan haja sentits als testimonis.

Camps ja està sent investigat en altres dos procediments diferents. El primer, per suposades irregularitats en la gestió de la Fórmula 1 a València; i el segon, per la construcció del traçat del circuit d'aquesta competició. Ara se li suma una tercera causa.

Consulta aquí más noticias de València.