Oltra sobre els juís a Blasco i Castedo: "La festa a la Comunitat Valenciana per al PP no acabava mai"
Oltra sobre els juís a Blasco i Castedo: "La festa a la Comunitat Valenciana per al PP no acabava mai" EUROPA PRESS

"Al final si ajuntem Blasco i Brugal, tenim tota una estructura corrupta", ha considerat Oltra, qui ha advertit: "no són pomes podrides, és tot el cistell el que està podrit" lloc que es tracta d'una estructura corrupta que desviava els diners públics a interessos partidistes a través de les presumptes vies de finançament irregular i també de lucre personal", en referència a tots dos casos.

La vicepresidenta, que s'ha pronunciat en aquests termes en roda de premsa a Alacant en ser preguntada per tots dos processos, la conclusió dels quals per a la celebració de juí s'ha conegut entre el dijous i aquest mateix divendres, ha sostingut que la conclusió de tota aquesta situació és que la corrupció "cal desallotjar-la dels governs".

"Cada dia ens alcem amb un titular de la corrupció vinculada al PP i a l'antic govern del PP", ha dit, al mateix temps que ha argumentat que les dos causes són reflex de l'"etapa negra a Alacant i la Comunitat Valenciana" que "afortunadament les urnes van desterrar dels governs" en les eleccions autonòmiques i municipals de 2015.

Al seu juí, el 'cas Cooperació', pel qual Blasco i la seua cúpula en la Conselleria de Solidaritat, juntament amb empresaris i algunes persones d'organitzacions aniran a juí per irregularitats en subvencions a ONG i en la construcció d'un hospital a Haití, és "molt sagnant" ja que es tracta de huit milions d'euros que havien d'anar a emergències humanitàries, fams infantils o la lluita contra l'expansió de la sida en països africans i va ser uns diners que "es va saquejar presumptament per a finalitats que no eren els que tenien assignats de cooperació internacional".

"És una part molt grossera de la corrupció, que quan es roba presumptament a els qui menys tenen i estan en situació d'emergència sanitària, de misèria i absolutament empobrida", ha assenyalat, per a afegir que és "el que política i moralment més reprovable que hi ha". En aquesta línia, ha indicat que els tribunals es pronunciaran sobre les responsabilitat penals mentre que les polítiques i morals "tots les tenim molt clares".

LES ELECCIONS "VAN DESTERRAR LA CORRUPCIÓ"

Així, ha incidit que el que van fer els ciutadans de València, Castelló, Alacant i del conjunt de la Comunitat Valenciana en 2015 "va ser desterrar la corrupció dels governs" i ha fet notar que no es pot acabar amb ella "si es mantenen els corruptes en els governs".

En contraposició a l'època del PP, ha defès que ara en la Generalitat hi ha un govern "honrat, transparent", que advoca per "bones pràctiques", per la prevenció de la corrupció i per la "transparència perquè mai més als valencians se'ns haja d'avergonyir per actuacions com aquesta" i "mai més hàgem d'alçar-nos a veure qual és el titular de la corrupció del PP".

"Afortunadament, la corrupció està desallotjada dels governs", ha dit, i ha afegit que segons el recent baròmetre de la Generalitat, els ciutadans han deixat de tindre-la com una de les seues principals preocupacions pel canvi de govern. No obstant açò, ha admès que pels casos pendents seguirà eixint en els titulars, ja que la corrupció no es va donar únicament a la Comunitat Valenciana sinó que Gènova -seu del PP nacional- "té una planta pagada amb diners bruts de Gürtel".

Consulta aquí más noticias de València.