Comunitat Valenciana

Oltra insta a comparar despeses de caixa fixa del PP amb el Botànic: "Hem passat de festins de 1.000€ a la sobrietat"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha instat aquest divendres a comparar les despeses de caixa fixa de l'època del PP amb els de l'actual govern del Botànic, que ha defès que manté una "sobrietat" que "raneja el magre, per ser 'polite'". Així, ha dit: "Convide al fet que miren les despeses de caixa fixa amb festins de més de 1.000 euros, alguns a Segòvia el 9 d'Octubre (Dia de la Comunitat Valenciana) per a menjar porquet" -en l'època del PP- "i les comparen amb ara".
Mónica Oltra en roda de premsa després del ple del Consell. Arxiu
Mónica Oltra en roda de premsa després del ple del Consell. Arxiu
TWITTER MÓNICA OLTRA
Mónica Oltra en roda de premsa després del ple del Consell. Arxiu

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes a Alacant en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per una despesa de caixa fixa en la Conselleria de Sanitat per un llibre de regal a una diputada socialista davant la seua presa de possessió d'un escó en les Corts. Sobre aquest cas concret, la portaveu ha defès que la consellera Carmen Montón ja ha donat explicacions i ha atribuït eixe càrrec a despeses de representació institucional, si bé ha instat a preguntar a la titular de Sanitat per a qualsevol valoració més enllà d'aquesta.

En tot cas, ha argumentat que les despeses de caixa fixa se saben "perquè aquest govern les fa públiques", mentre que ha recordat que ella mateixa va haver d'anar fins al Tribunal Suprem per a "poder saber en què es gastava el Govern del PP els diners de la caixa fixa". "Hem passat de festins de 700, 800 i 900 euros amb menús de 80 i 90 euros a l'absoluta sobrietat en caixa fixa", ha dit.

Preguntada per si utilitzaria despeses de la caixa fixa per a regals a diputats, ha contestat que "depèn" ja que, segons ha explicat, en la seua conselleria disposa de llibres en estoc sobre el Palau de Valeriola, que és el que regala a les visites en representació institucional.

"Els tinc allí i fins que s'acaben", ha dit, per a afegir que ja veurà què fa quan s'acaben. En aquest context, ha posat l'accent que es tracta d'un llibre, no "d'un mocador de Loewe i coses que es regalaven abans". En la seua opinió, regalar un llibre o un detall és una "pràctica de cortesia" que es fa en totes les institucions del món, segons el que en cada lloc siga el més típic i ha emmarcat aquest tipus d'obsequis en "els regals normals de cortesia" entre institucions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento