Comunitat Valenciana

L'APV cedeix 195.600 m2 per al Parc de Desembocadura a Natzaret, els treballs del qual començaran la setmana vinent

  • L'Autoritat Portuària de València (APV) ha firmat aquest divendres un conveni amb l'Ajuntament de València pel qual cedeix 195.600 metres quadrats del seu espai per a la construcció del gran Parc de Desembocadura en l'àrea de Natzaret, una zona destinada a convertir-se en el "tercer espai verd de la ciutat" així com "dignificar" el barri. A principis de la setmana vinent està previst que s'inicien els treballs.

Així ho han anunciat l'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de l'APV, Aurelio Martínez, després del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària, en una roda de premsa conjunta en la qual tots dos han expressat la seua satisfacció per l'acord aconseguit i amb el qual l'APV posa a la disposició dels ciutadans aquest espai i es compromet a mantindre-ho i deixar-ho obert durant 25 anys.

Per als treballs inicials des de l'Autoritat Portuària es destinaran 300.000 euros, mentre la inversió del Consistori encara està per concretar, atés que s'està elaborant el disseny del projecte que inclourà arbrat, horts urbans i altres elements que cal consensuar amb la participació veïnal. En tot cas el primer edil confia a poder obrir la zona al públic "molt ràpid" encara que el parc "tardarà més".

El conveni contempla dos zones. D'una banda una actuació directa en el Parc de Desembocadura, que abastaria 64.000 metres quadrats i una altra de 88.000 metres quadrats en la qual s'està negociant la creació d'un àrea esportiva que actuaria de pantalla entre el barri de Natzaret i el Port que busca a portar als joves, "dinamitzar" el barri i que, segons el primer edil, els donarà "mes força" a l'hora de reivindicar que la futura línia de la T2 del metro arribe a Natzaret davant l'afluència de gent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento