Els exalcaldes d'Alacant Díaz Alperi i Castedo (PP), a juí per irregularitats vinculades al PGOU
Els exalcaldes d'Alacant Díaz Alperi i Castedo (PP), a juí per irregularitats vinculades al PGOU EUROPA PRESS

Així ho ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en el seu compte de Twitter, on ha indicat que el jutge encarregat del procediment ha obert juí oral.

Al costat de Díaz Alperi i Castedo, també seran jutjats per suborn, tràfic d'influències, revelació i aprofitament d'informació privilegiada i corrupció d'autoritats o funcionaris públics l'empresari Enrique Ortiz i altres sis persones més.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita penes que sumen 10 anys de presó per a Díaz Alperi i Sonia Castedo i inhabilitació per a càrrec públic durant 29 anys i 24 respectivament. Per la seua banda, per a l'empresari Enrique Ortiz, reclama huit anys de presó i 10 anys d'inhabilitació.

A més de les penes privatives de llibertat, Fiscalia demana multes que ascendeixen a 86 milions d'euros per a Enrique Ortiz; 63 milions per a Luis Díaz Alperi i 126,5 milions per a Sonia Castedo en considerar-la responsable del delicte continuat de tràfic d'influències en concurs medial amb el de prevaricació.

Consulta aquí más noticias de Alacant.