Comunitat Valenciana

Jubilats es concentren a València per a reclamar "pensions públiques dignes"

  • Jubilats, moviments socials i sindicals s'han concentrat aquest dijous en la Plaça de l'Ajuntament de València per a reclamar unes "pensions públiques dignes" i enfront d'una revaloració de les pensions d'un 0,25% per a 2018 que asseguren "no arregla el problema" i els tornarà a fer perdre poder adquisitiu, atés que l'IPC s'estima entre un 1,3% i un 1,7%.
Concentració en defensa de les pensions a València
Concentració en defensa de les pensions a València
INTERSINDICAL VALENCIANA
Concentració en defensa de les pensions a València

La mobilització, convocada per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions a 89 localitats de tota Espanya, i a València també per Intersindical Valenciana, ha reunit en la Plaça de l'Ajuntament a "més de 3.500 persones", segons Vicente Barber, membre de la Coordinadora Estatal, d'Intersindical i dels iaioflautas.

Aquesta és només la primera de futures mobilitzacions, ha avançat. "Els jubilats comencem a conscienciar-nos ara però açò va a anar a més i els 9,5 milions de jubilats som capaços de fer que ni un sol vot vaja a aquells partits o governs que no defenguen els nostres interessos". "Pensions públiques i correctes, no anem a acceptar pensions privades", ha avisat.

En aquest sentit ha criticat les reformes de les pensions dutes a terme tant pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero en 2011 com la del Govern de Mariano Rajoy en 2013 i la lamentat que ara "encara pretenen clavar-nos més la dent, d'aquesta crisi els pobres eixim més pobres, si alguna vegada eixim i els rics més rics".

"Amb el 0,25% no s'arregla el futur de les pensions però el problema és que s'han menjat una guardiola de 68.000 milions en cinc anys, que han fet dos reformes de pensions amb les quals no estem d'acord, a més de reforma laboral injusta que ha rebaixat en un 40% els salaris actuals i per tant recaptació de la Seguretat Social és menor i no recapten diners suficients per a pagar les pensions".

Però "amb una reforma fiscal, hi ha diners de sobra si no se li redueixen als empresaris les cotitzacions, si es lleven les reformes de contractació que permeten un gran frau fiscal i una explotació increïble; si tot això s'arregla sobra diners per a pagar les pensions", ha sentenciat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento