Compromís exigeix derogar normes "injustes" que "perseguixen" la llibertat d'expressió, arran de la condemna a Valtonyc
Compromís exigeix derogar normes "injustes" que "perseguixen" la llibertat d'expressió, arran de la condemna a Valtonyc ATENEU DE FELANITX

La diputada Belén Bachero ha advertit que "les condemnes per enaltiment del terrorisme al raper Valtonyc, per les seues cançons, o la de César Strawberry -cantant de Def con Dos-, pel contingut dels seus tuits, han posat en evidència el que ja va denunciar Amnistia Internacional, que "la definició tan vaga de terrorisme pot restringir desproporcionadament el dret de llibertat d'expressió".

En un comunicat, ha recordat que ja van advertir d'aquesta situació en 2015 cinc relators de drets humans de les Nacions Unides, quan van començar a debatre's les reformes del Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana.

La coalició considera que la definició dels delictes de terrorisme i les disposicions relatives a la criminalització dels actes d'incitació i enaltiment o justificació del terrorisme són "excessivament àmplies i imprecises". Bachero ha alertat que açò "pot criminalitzar conductes sense ser constitutives de terrorisme, i restringir així l'exercici de la llibertat d'expressió".

Ha destacat sobre aquest tema que "s'han augmentat les penes per aquests delictes d'un a tres anys, la qual cosa implica que siguen més fàcils les detencions", igual que "els ingressos a la presó provisional i, sobretot, el risc de la seua instrumentalització política".

Consulta aquí más noticias de València.