El PP ampliarà la denúncia davant Fiscalia per factures en la caixa fixa de 2017 de l'esdeveniment 'Primavera Educativa'
El PP ampliarà la denúncia davant Fiscalia per factures en la caixa fixa de 2017 de l'esdeveniment 'Primavera Educativa' PP

Així ho ha indicat Ortiz en la sessió de control d'aquest dijous on ha remarcat que tant la Intervenció com la sotssecretaria de Transparència han apuntat que "Oltra va fraccionar contractes". "No ho dic jo", ha subratllat.

En aquest cas, Ortiz es refereix a dos denúncies en les quals la Fiscalia ha obert diligències. Una primera, per un presumpte fraccionament de contractes en serveis de neteja de centres socials de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que dirigeix la consellera i vicepresidenta, Mónica Oltra i per pagaments en el seu departament per la via de l'enriquiment injust que sumarien més de 43,7 milions d'euros.

La segona es refereix a fets que considerava que podien ser constitutius de prevaricació en les consellerias d'Educació i Transparència per fraccionament dels contractes administratius en les activitats Primavera Educativa i Objectius del Mil·lenni.

En la seua intervenció en les Corts, Ortiz ha explicat que per a la celebració de les jornades educatives 'Primavera Educativa', en les quals van participar més de 500 centres i que va promoure el Consell, s'han fraccionat 60 contractes, per la qual cosa el PP ha posat en coneixement de la Fiscalia "tot allò que no veiem clar", ha remarcat.

"Anem a ampliar les denúncies en Fiscalia perquè hi ha factures de Primavera Educativa en la seua caixa fixa de 2017 i perquè la vicepresidenta segueix sense adjudicar els contractes", ha assegurat Ortiz, qui a més ha demanat el cessament del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, per cridar-la recentment "elefant amb una ballesta" en una xarxa social.

Referent a açò, Oltra ha negat aquest extrem i ha assenyalat que si a ella li diuen 'que ha entrat com a elefant en terrisseria' no considera que li titlen de "paquiderma, elefant ni grossa", sinó que han considerat que la seua entrada ha sigut "amb poca sensibilitat o de manera no serena".

"Quan a una persona se li diu que actua com un mico amb ballesta o com una escopeta sense segur el que se li diu és que ha actuat com vosté: que ha presentat una denúncia sumant mal conceptes i ometent informació rellevant", ha assenyalat per a remarcar que Nomdedéu al que es va referir és al fet que la diputada del PP actua "de manera perillosa i imprevisible" i eixe "no és motiu de cessament", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.