Comunitat Valenciana

Servei ininterromput de Metrovalencia i reforç de la seguretat en les aglomeracions per a les Falles de 2018

  • La Guàrdia Civil desplegarà 400 agents, que se sumaran als de les policies Nacional i Local.
  • L'alerta antiterrorista obligarà a tancar vuit carrers adjacents a la plaça de l'Ajuntament durant la mascletà.
  • També es blindarà el perímetre amb vehicles en aquest acte i en els castells de focs artificials.
  • FGV oferirà metro 24 hores els dies grans de les festes i reforços els caps de setmana previs.
Usuarios en el metro de Valencia. En la imagen, la estación de Àngel Guimerà.
Usuarios en el metro de Valencia. En la imagen, la estación de Àngel Guimerà.
BIEL ALIÑO
Usuarios en el metro de Valencia. En la imagen, la estación de Àngel Guimerà.

Més seguretat en Falles per l'alerta antiterrorista i metro nocturn i ininterromput a València del 15 al 20 de març. La Policia blindarà amb vehicles els punts crítics en les mascletaes i els castells de Falles, i la Guàrdia Civil vigilarà el port i l'aeroport. El dispositiu de seguretat d'enguany serà similar al de 2017 quant a efectius (400 agents de la Guàrdia Civil), més Policia Nacional i Local.

A més, s'intensificaran les inspeccions de pólvora i hi haurà controls aleatoris d'alcoholèmia a qualsevol hora del dia. L'Ajuntament de València, per la seua banda, adopta enguany noves mesures antiterroristes i per a reforçar l'evacuació de la plaça consistorial, que consisteixen a mantenir buits vuit cèntrics carrers (com el de les Barques) durant el tret de la mascletà, així com en Russafa (per la instal·lació de llums).

El ban de Falles elaborat per l'Ajuntament fixa enguany, com a novetat, el tancament de carrers com el de les Barques (entre la plaça de l'Ajuntament i Poeta Querol) i Sang en ser declarades com a vies d'emergència, la qual cosa significa que, durant el tret de la mascletà, "estaran lliures, sense públic, sense aparcament de vehicles i sense taules ni cadires, degudament fitades i s'utilitzaran per a l'accés i eixida per les mateixes de vehicles d'emergència". Altres sis carrers (Periodista Azzati, Roger de Lauria, En Llop, Cotanda, Barcelonina i Moratín) seran vies d'evacuació i tindran així mateix prohibida la presència de públic.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, s'ha reunit aquest dijous amb comandaments de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) per a abordar la seguretat en les festes. Es tracta d'una reunió tècnica prèvia a la Junta de Seguretat de Falles, que tindrà lloc el pròxim dilluns 26 de febrer. Moragues ha oferit "total col·laboració" amb la Policia Local i, de fet, un helicòpter gravarà imatges que es visualitzaran en la sala d'aquest cos policial.

“Sorpresos” en l’Ajuntament

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, s'ha mostrat "sorpresa" que Moragues haja informat aquest dijous sobre mesures de seguretat en Falles sense reunir-se la Junta Local. L'edil ha manifestat que en el Consistori estan "més que sorpresos" perquè "és la primera vegada que, davant la convocatòria el dilluns de la Junta de Seguretat Local, el delegat informa sense haver-se reunit amb representants autonòmics i de l'Ajuntament sobre quins són les mesures" a adoptar.

Menguzzato ha comentat que "precisament" el que dóna vàlua a la Junta és que allí estan totes les administracions "que de manera coordinada decideixen la seguretat davant un esdeveniment com són les Falles, i més en la situació d'alerta d'enguany", ha dit.

Al seu judici, "no és adequat fer política amb la seguretat. Açò no va de qui fa abans anuncis. El que hem aconseguit fer fins ara és fer-los tots conjuntament i coordinar als nostres policies i crec que açò marca un abans i un després en la forma de fer política sobre temes de seguretat". "Em sembla una mica inadequat i inèdit", ha insistit.

Una altra de les mesures incloses en el ban de Falles és la suspensió de l'estacionament regulat amb limitació horària durant les jornades més importants de les festes, que enguany s'ha ampliat dos dies més. S'aplicarà des de les 9.00 hores del dilluns 12 de març fins a les 9.00 hores de l'endemà a la nit de la cremà del següent dilluns 19 de març.

Quant al transport públic, Ferrocarrils de la Generalitat programarà servei ininterromput del metro de València des del 15 de març, dia de la plantà, fins a la matinada del dia 20, amb la finalitat de la tradicional cremà. L'empresa pública ha establit també un reforç durant els dos caps de setmana previs als dies principals de Falles (3, 4, 10 i 11 de març), sobretot al migdia per la mascletà i durant les nits dels dissabtes 3 i 10 de març.

Reforç de FGV cap a la Marina i per la Crida

A més, Metrovalencia ha fixat serveis especials per a aquest dissabte, 24 de febrer, amb motiu del tret d'un espectacle pirotècnic en La Marina de València a càrrec de Ricardo Caballer (Ricasa).

Segons fonts de l'empresa pública, a causa de la gran concentració de persones que es preveu que acudisquen al districte Marítim, Metrovalencia ha planificat uns reforços en la Línia 5 (Aeroport-Marítim Serradora) que acostarà als usuaris al lloc dels trets a l'anada i facilitarà la tornada a casa o al centre de la ciutat una vegada conclòs l'espectacle.

D'altra banda, el diumenge 25 de febrer, dia en què se celebra l'acte faller de la Crida, FGV ha decidit que totes les unitats de tramvia circulen en composicions dobles per a la mascletà, a més d'oferir un servei especial d'aquest mitjà de transport entre Pont de Fusta i Vicent Andrés Estellés en finalitzar l'acte que es desenvolupa en les Torres de Serrans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento