Policia blindarà amb cotxes els punts crítics en 'mascletaes' i Guàrdia Civil vigilarà port i aeroport
Policia blindarà amb cotxes els punts crítics en 'mascletaes' i Guàrdia Civil vigilarà port i aeroport EUROPA PRESS

La Policia Nacional blindarà amb vehicles els punts crítics a l'hora de les mascletaes i dels castells de focs artificials durant les Falles mentre que la Guàrdia Civil reforçarà la vigilància en aeroport i port, intensificarà controls de pólvora i efectuarà controls d'alcoholèmia a qualsevol hora del dia.

Així ho ha indicat aquest dijous el delegat del Govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, després de mantindre una reunió amb els comandaments policials de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil per a abordar la seguretat de les Falles.

Es tracta d'una reunió tècnica prèvia a la Junta de Seguretat de Falles que tindrà lloc dilluns que ve, 26 de febrer. En ella s'ha distribuït el treball de Policia Nacional i Guàrdia Civil i Moragues ha mostrat la "total col·laboració" amb la Policia Local de la ciutat per a abordar la seguretat des del dia 1 de març.

En aquesta ocasió, els dispositius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil es reforçaran i adaptaran a les noves mesures de seguretat adoptades per l'Ajuntament de València. Aquest organisme ha establit zones d'emergències i vies d'evacuació en Plaça de l'Ajuntament i en la zona de Russafa en la qual s'instal·len els espectacles de llums, a més de zones lliures d'obstacles en la Plaça de l'Ajuntament durant la mascletà.

En aquest sentit, per part de la Policia Nacional es blindarà amb vehicles el perímetre de seguretat que s'establisca per a la Plaça de l'Ajuntament a l'hora de les mascletaes i dels castells de focs artificials. S'utilitzarà l'helicòpter i les imatges de les seues càmeres es visualitzaran en la sala de la Policia Local.

Pel que fa a la Guàrdia Civil, se'n va reforçar la vigilància en l'aeroport i i port; se'n van a intensificar els controls als transports de pólvora; se'n va a incrementar el nombre de controls de trànsit; i s'efectuaran controls d'alcoholèmia a qualsevol hora del dia -matins, vesprades i nits-. També s'intensificarà la vigilància en les pedanies, especialment a les hores en què poguera haver-hi menys població.

Preguntat pel nombre d'efectius que es destinarà a aquest dispositiu de seguretat, Moragues ha indicat que hi haurà un reforç policial extern de València i adaptat a les noves mesures de seguretat de l'Ajuntament. En termes totals, els efectius rondaran els de l'any passat. En concret, per part de Guàrdia Civil hi haurà uns 400 agents els dies més propers al 19 de març.

D'altra banda, interpel·lat per si li agraden les noves mesures de seguretat del consistori, ha contestat que ha sigut la Policia la que en un informe va traslladar al consistori consells i recomanacions, i entre elles figurava fixar vies d'evacuació i zones d'emergències davant la possible acumulació de persones perquè, en cas d'accident, les evacuacions estiguen previstes.

Consulta aquí más noticias de València.