Comunitat Valenciana

Abascal (VOX): "Hi ha un cop d'estat sostingut en el temps de Mas i Puigdemont que han de jutjar-se col·lectivament"

  • El president nacional de VOX, Santiago Abascal, ha manifestat aquest dijous que el procés de Catalunya és "un cop d'estat sostingut en el temps que ha tingut diferents intents" per part dels expresidents de la Generalitat, tant Artur Mas com Carles Puigdemont i creu que "han de jutjar-se col·lectivament". Al seu entendre, hi ha una "continuïtat delictiva" entre 9-N i 1-O.
Santigo Abascal, president nacional de VOX en primer plànol
Santigo Abascal, president nacional de VOX en primer plànol
EUROPA PRESS
Santigo Abascal, president nacional de VOX en primer plànol

Abascal s'ha pronunciat en aquests termes en un esmorzar informatiu a València, on aquesta vesprada oferirà una conferència amb el títol 'La España por venir', en ser preguntat pel paper de la seua formació política com a acusació popular en la causa judicial oberta pel processos sobiranista català i en la qual ha sol·licitat la detenció tant de Carles Puigdemont com de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

En aquest sentit, el president de VOX ha apuntat que mantenen la seua petició de detenció a Espanya encara que creu que una detenció internacional "podria ser perjudicial en funció dels delictes pels quals aquests països entreguen a aquestes persones perquè podria ocórrer que siguen jutjats per delictes menors, quan les acusacions són verdaderament greus i nosaltres volem que se'ls jutge per delictes de rebel·lió o alternativament de sedició", ha remarcat.

"Això implica que potser hàgem d'esperar al fet que tard o d'hora arriben a Espanya en comptes de que es dicten els ordes de detenció internacional", ha admès. En qualsevol cas, confia en el criteri del jutge Pablo Llarena i recolzaran la decisió que prenga, ha assegurat.

A més, Abascal ha recordat que VOX ha demanat també que declaren el president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, i l'antic líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, perquè expliquen en què consistia el "comité de negociació" que s'havia articulat amb Artur Mas, i aclarisquen "si de veres s'estava d'alguna manera explorant la possibilitat d'acceptar un referèndum pactat".

En la seua opinió, l'"actuació feble de l'Estat acceptant la negociació i no responent amb contundència ha sigut determinant perquè les coses hagen arribat fins a on ho han fet". De fet, VOX té també plantejada en el Tribunal Suprem una querella per "desistiment de funcions" contra el Govern central, qui en la seua opinió "no ha estat a l'altura de les circumstàncies".

Abascal ha criticat així Rajoy, que segons ha dit, "ha mantingut tot el que va criticar en l'oposició i ha incomplit tot el que va prometre en l'oposició", alguna cosa que a la seua entendre "respon quasi a una tònica de caràcter psicològic". Segons el líder de VOX, "Rajoy té aversió al conflicte, al conflicte amb l'esquerra", ha sentenciat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento