La Generalitat reeditarà aquest divendres el pla 'Avalem Joves +', perquè menors de 30 anys tinguen "un treball digne"
La Generalitat reeditarà aquest divendres el pla 'Avalem Joves +', perquè menors de 30 anys tinguen "un treball digne" MINISTERIO DE EMPLEO

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat que aquest divendres s'aprovarà la segona edició del pla 'Avalem Joves +', per al qual es destinaran 50 milions d'euros, i que permetrà que 4.000 nous joves menors de 30 anys tinguen "un treball digne i adaptat a la seua qualificació" i la seua primera experiència laboral. "L'administració valenciana va a mobilitzar tots els recursos per a augmentar la qualitat del treball", ha reivindicat.

Així ho ha indicat Puig en la sessió de control d'aquest dijous, en resposta a una pregunta formulada pel síndic de Podem, Antonio Estañ, sobre les actuacions que ha previst el Consell per a combatre les conseqüències derivades de l'augment de la precarietat laboral unida a la pujada de preus del lloguer a la Comunitat.

Estañ ha lamentat que un dels principals problemes que hi ha actualment és que cada vegada hi ha "menys diferències" entre les persones que treballen i no ho fan. "Es parla d'eixida de la crisi, però cal veure qui ho ha fet i el model que ens ha deixat. Podem dir que hem eixit de la crisi però ens ha retornat al segle XIX", ha indicat, per a lamentar l'augment de la temporalitat i precarietat que dificulten l'accés a la vivenda.

En la seua intervenció, el cap del Consell ha assenyalat que actualment hi ha 190.000 valencians més treballant que a l'inici de la legislatura i "som una de les comunitats líders en la creació d'ocupació", encara que ha admès que cal millorar especialment en la qualitat del treball perquè "encara és molt insuficient".

Al seu juí, les causes que expliquen la precarietat laboral són les debilitats del sistema productiu i la reforma laboral. Davant açò, ha advocat per generar i afavorir un escenari per al creixement i diàleg permanent amb els agents econòmics, i impulsar la trasformació econòmica amb una política industrial i d'innovació per a augmentar la productivitat.

"Alguna cosa estarem fent ben perquè, encara que insuficients, els resultats han millorat per damunt de la situació a Espanya. Els salaris valencians mensuals han crescut un 2% en dos anys, mentre que a Espanya han caigut el 0,1%. Estem molt lluny dels objectius però s'està reduint la precarietat laboral a la Comunitat Valenciana", ha reivindicat, per a subratllar que l'objectiu és que els valencians "tinguen l'oportunitat d'impulsar el seu projecte de vida".

ACORD PER A AUGMENTAR LES VIVENDES DE LLOGUER SOCIAL

Per a açò, veu essencial impulsar les polítiques públiques per a afavorir l'accés a la vivenda. Al seu juí, el problema és que fa molts anys que no s'ha impulsat una política de lloguer i hi havia un parc públic de vivenda que era "un desastre".

Per açò, ha destacat que l'actual Consell ha rehabilitat més de 800 vivendes del parc públic i ha anunciat que en la setmana vinent s'aconseguirà un acord amb tres entitats financeres per a mobilitzar vivendes per al lloguer social.

Consulta aquí más noticias de València.