Marzà admet que les condicions dels professors associats no són "justes"
Marzà admet que les condicions dels professors associats no són "justes" EUROPA PRESS

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha admès que les condicions del professorat associat universitari no són "justes ni dignes" i ha agregat que "s'ha pervertit la figura".

Així s'ha pronunciat Marzà en resposta a la portaveu adjunta de Podem, Fabiola Meco, que ha preguntat quines mesures està impulsant el Consell per a abordar aquesta qüestió quan es compleixen 24 dies des que el passat 29 de gener els professors associats de la Universitat de València (UV) iniciaren una vaga indefinida per a exigir la millora de les seues condicions laborals.

De fet, la diputada ha recordat a Marzà que Educació "té competències en les universitats públiques, en el model de finançament universitari" i li ha demanat que "siga valent" i propose una modificació del decret que regula el règim i les retribucions del personal docent i investigador contractat laboral de les universitats públiques valencianes, perquè es faça realitat "el principi que a igual treball igual salari".

El conseller ha assegurat que estan treballant per a "evitar la precarització" però ha subratllat que cal promoure un canvi a nivell nacional, en el Reial decret que regula el nombre de professors associats i els requisits, a més d'eliminar-se la taxa de reposició.

Mentrestant, ha explicat, des d'Educació s'ha constituït una mesa de diàleg amb la comunitat universitària "per a millorar les condicions laborals dels treballadors de les universitats públiques", i és en eixe marc global en el qual espera hi haja un acord per a millorar també les condicions dels professors associats.

Consulta aquí más noticias de València.