Comunitat Valenciana

El festival cultural sostenible VESOS creis amb un concurs d'eco-art

  • Se celebrarà els dies 4, 5 i 6 de maig a les Naus de València.
  • Oferirà diverses iniciatives artístiques vinculades a la sostenibilitat.
VESOS 2017
VESOS 2017
JAVI REAKTIU
VESOS 2017

El Festival Cultural Sostenible VESOS tornarà els dies 4, 5 i 6 de maig a les Naus de València per a celebrar una tercera edició plena de cultura, activitats relacionades amb la cura del medi ambient i gastronomia i que incorporarà com a novetat el concurs Eco-Artist València 2018 per a recolzar iniciatives artístiques vinculades a la sostenibilitat.

L'associació valenciana N Flotante impulsa la trobada, que compta amb la col·laboració del centre d'innovació Les Naus i la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, així com el suport de DESEEEA-UPV.

Un any més, VESOS oferirà una proposta per a tots els públics, composta per activitats relacionades amb la cultura, la sostenibilitat i la gastronomia de quilòmetre 0". VESOS, recorden els seus impulsors, és un festival de música i sostenibilitat de portes obertes que té com a objectiu promoure la cultura de proximitat i altres valors com a compromís, entreteniment, innovació i ecologia, des d'un prisma innovador i tecnològic.

Un espai on descobrir la música més efervescent i actual del panorama musical valencià, on entendre la problemàtica mediambiental i el futur de la societat valenciana cap a un model sostenible.

L'Associació N Flotante té com a objectiu promoure la cultura valenciana, principalment l'escena musical, en cooperació amb la resta d'arts. Així com la gastronomia, artesania i producció i innovació d'empreses de la Comunitat Valenciana. Tot açò creant un espai on tots els artistes puguen convergir i crear sinergies de cooperació i projectes comuns sempre sota criteris de sostenibilitat.

Iniciatives culturals

Diversitat de concerts, activitats per als més xicotets (Vesets), llocs de menjar de quilòmetre zero, exposicions, tallers i xarrades sobre sostenibilitat tindran cabuda en les tres jornades d'aquesta nova edició.

Enguany, el festival ha organitzat, com a novetat, Eco-Artist València 2018. Es tracta d'un concurs que compta també amb el suport del centre d'innovació Les Naus, la Fundació Observatori del Canvi Climàtic i DESEEEA-UPV, la fi de la qual és recolzar iniciatives artístiques d'àmbit estatal relacionades amb sostenibilitat i temàtica mediambiental.

En la convocatòria, que s'inicia aquest dimecres i finalitza el 25 de març, poden concórrer produccions culturals i artístiques de diferent índole: música, pintura, dibuix, escultura, collage, gravats, land art, performances, fotografia, videocreació, poesia i qualsevol altra disciplina artística.

Les persones interessades podran apuntar-se al concurs emplenant un formulari en la web del Festival VESOS, on també podran consultar les bases de la convocatòria Eco-Artist València 2018.

Premis

El concurs atorgarà un premi i dos accèssit a les millors iniciatives per a fomentar la consciència ambiental, entre tots els projectes creatius que es presenten. Les peces triades rebran un guardó econòmic de 2.000 euros per al primer premi i 1.000 € per a cadascun dels dos accèssit.

De les propostes presentades, un equip tècnic seleccionarà aquelles amb els requeriments tècnics necessaris per a ser exhibides dins del centre d'innovació Les Naus, bé en la zona expositiva o bé en els patis a l'aire lliure. A més, entre les iniciatives seleccionades, un jurat especialitzat s'encarregarà de decidir quins són les tres obres guanyadores.

L'equip coordinador del Festival VESOS anunciarà els resultats de les selecció el dia 5 d'abril de 2018 a través del seu web, les seues xarxes socials i per correu electrònic dirigit als participants.

Els projectes seleccionats seran mostrats i/o realitzats en el marc del Festival VESOS en l'espai d'innovació Les Naus de València els dies 4, 5 i 6 de maig. A més, igual que en les anteriors edicions, el VESOS (València Escena Sostenible) farà honor al seu nom fomentant un estil de vida sostenible amb propostes marcades per la sensibilització mediambiental.

La Llavor del Canvi

Per açò, torna un any més la tradicional activitat d'educació ambiental la Llavor del Canvi, organitzada per l'Associació de voluntariat ambiental La Codolla, amb l'objectiu de compensar la petjada de carboni generada durant el festival, així com ajudar a la recuperació de la Serra d'Agullent.

La Llavor del Canvi pretén sensibilitzar al públic enfront dels problemes ambientals, facilitar la comprensió de la petjada de carboni que generem amb esdeveniments i com a individus, i fer partícip als assistents al VESOS sobre el valor del medi ambient, gràcies a la interacció amb elements naturals com a aigua, terra o llavors.

L'acció consistirà a proposar a les persones que assistisquen al VESOS realitzar una plantació de llavors d'arbres i arbustos autòctons de la Comunitat Valenciana, per a generar plantons i poder dur a terme el projecte de reforestació en la Serra d’Agullent.

Amb motiu de la plantació realitzada durant la passada edició del festival, i per a compensar els resultats de l'informe d'emissions de l'any passat, el pròxim 24 de febrer es realitzarà una activitat de grup de la mà de la Codolla i València Language Exchange, per a dur a terme la seua replantació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento