PSPV: "Puig farà tot el possible per a explicar que hi ha una sola veu de les CCAA que clamen per un millor finançament"
PSPV: "Puig farà tot el possible per a explicar que hi ha una sola veu de les CCAA que clamen per un millor finançament" EUROPA PRESS

Mata s'ha expressat en aquests termes en un comunicat després de la reunió de Puig amb García Escudero. Al seu juí, el cap del Consell "va a fer possible el 'tots a una veu' de les comunitats autònomes exigint una millora del finançament davant la cambra territorial".

En aquesta línia, Mata ha incidit que la Comunitat Valenciana ha sigut "pionera" a aconseguir la "unanimitat" de tots els grups polítics, sindicats, empresaris, universitats i societat civil i ha assegurat que ara Puig "ha aconseguit a més exportar-ho al territori nacional, on serà ell qui reclame davant el Senat la necessitat que les comunitats infrafinançades compten amb 16.000 milions addicionals per a poder sufragar els serveis bàsics dels seus ciutadans".

"Si algú pretén enfrontar a les autonomies i dividir-les s'equivocarà, perquè açò és un problema entre les comunitats autònomes infrafinançades i un Govern central que ha de fer de forma urgent una aportació extraordinària a l'Espanya del Benestar", ha dit.

De fet, Mata ha lamentat l'"incomprensible desequilibri" que es produeix "entre una administració central que manté competències que no exercita i que carrega totes les despeses socials i les retallades sobre les autonomies" i, per açò, ha reiterat que és el president del Govern, Mariano Rajoy, "el que deu aportar de forma immediata la solució a un problema que porta obviant des de 2014 i que es va comprometre a resoldre durant la Conferència de Presidents abans de finals de 2017".

D'aquesta forma, Manolo Mata ha aplaudit la decisió de Ximo Puig "de reivindicar i posar veu a totes les autonomies infrafinançades en la Comissió especial de Comunitats Autònomes del Senat". "És hora que el Senat siga el que estableix la pròpia Constitució, que és una autèntica cambra de representació territorial", ha sentenciat Mata.

Consulta aquí más noticias de València.