Les Corts demanen al Consell una inspecció dels contractes en vigor de la Generalitat amb empreses vinculades a Gürtel
Les Corts demanen al Consell una inspecció dels contractes en vigor de la Generalitat amb empreses vinculades a Gürtel POOL

La iniciativa ha partit de Podem i ha incorporat la proposta del PSPV i Compromís de crear eixa oficina, i reclama també que el Consell informe a les Corts sobre quins contractes d'empresaris vinculats a la trama s'han firmat aquesta legislatura i quals han sigut les garanties legals per a realitzar aquestes contractacions.

Així mateix, exigeix analitzar els contractes amb aquestes empreses que encara treballen amb la Generalitat per a, en el cas de detectar-se irregularitats o que incomplisquen la legalitat contractual, cancel·lar-los i establir les multes oportunes.

El PP ha recolzat la iniciativa malgrat que demanava -sense èxit- crear també un registre públic amb les empreses participants en contractes públics i adjudicatàries, i si el seu titular, socis o administradors guarden parentiu amb algun alt càrrec del Govern, detallant el grau de relació i l'alt càrrec afectat. A més, plantejava substituir les referències a la trama Gürtel per "casos de corrupció".

Consulta aquí más noticias de València.