Maje a una companya de treball després de l'assassinat del seu marit: "En lloc d'ajudar-me el psicòleg, li done lliçons"
Maje a una companya de treball després de l'assassinat del seu marit: "En lloc d'ajudar-me el psicòleg, li done lliçons" CNP/EUROPA PRESS

María Jesús, coneguda com Maje en el seu cercle d'amics, va traslladar a una amiga i companya de treball que després de l'assassinat del seu marit, Antonio, pel qual tant ella com el seu amant Salva estan a la presó, havia anat al psicòleg "dos vegades" i li va asseverar textualment: "En lloc d'ajudar-me, li estic donant lliçons jo". No obstant açò, a altres companyes els va dir que anava al psicòleg perquè li estava ajudant per a anar recuperant-se.

Així consta en el sumari del cas, al que ha tingut accés Europa Press, que obra en el Jutjat d'Instrucció número 14 de València, encarregat d'investigar la mort d'Antonio, qui va rebre fins a huit punyalades el passat mes d'agost en el garatge en el qual havia aparcat el seu cotxe en el barri valencià de Patraix.

Entre els nous testimoniatges remesos al jutjat figura el d'una companya de Maje, qui va reconéixer haver escoltat rumors sobre una relació entre els arrestats pel crim però va dir que no li va donar importància. També va assenyalar que Maje en el treball era una bona infermera "encara que li agradava cridar l'atenció dels metges joves de l'hospital" en el qual treballaven.

Així mateix, va declarar que havia sigut testimoni en la declaració d'hereus de la víctima i que Maje, de 27 anys, parlava molt mal de la família d'Antonio i deia que "l'última paraula en l'herència la tindria ella i que no anava a firmar res fins que ho tinguera tot clar", li va etzibar. També va assenyalar que l'arrestada mai li va dir que Antonio la maltractara, "només que ell aprofitava alguns caps de setmana per a eixir a Novelda amb els seus amics i es veu que això li asseia malament", li va traslladar.

Sobre aquest tema, la Policia destaca que d'aquest testimoniatge es desprèn, entre altres aspectes, que Maje va utilitzar a aquesta persona per a guanyar-se la seua confiança i perquè li ajudara com testimoni en la declaració d'hereus. També subratlla que la imatge que vol donar en el seu treball és la d'una persona molt discreta, ultrarreligiosa i molt formal.

Sobre els rumors de relació entre Maje i Salva, un altre amic i soci d'aquest va declarar que després d'octubre de 2015 Salva li va fer un comentari sobre una relació amb ella però que com ell coneixia a la seua dona i a la seua filla li va dir que no li explicara eixe tipus de coses. Recordava que eixe any, en l'Open de Tennis, Salva organitzava les assistències sanitàries i va portar a Maje, i "aleshores va haver-hi rumors sobre ells".

Un altre empleat de l'hospital en el qual Maje exercia el seu treball d'infermera ha afirmat que a ella la tenien "molt bé considerades les monges doncs la seua família és d'una congregació neocatecumenal" i ella és "molt correcta i educada", va dir.

Així mateix, ha afirmat que amb els homes es mostrava "molt coqueta i afectuosa": "Sempre que havia de demanar alguna cosa ho feia sent falaguera i amb carícies, la qual cosa, afegida a la seua bona presència, feia que aconseguira el que volia en el dia a dia en l'hospital". En una ocasió, ha manifestat, Salva li va dir que "anara amb compte", en manera advertiment, quan aquest li va manifestar que Maje era "guapa".

Un altre testimoniatge rellevant per a les investigacions del cas és el d'un altre amant de Maje, Tomás, amb qui va mantindre una relació des de maig de 2016 fins a març de 2017. Aquest ha declarat que només coneixia que tinguera una relació amb Antonio, "però res més" i ha explicat que en una ocasió, quan la víctima li va tirar de casa, ella se'n va anar a dormir a la seua i la va portar el propi Salva, el seu altre amant. Respecte a altres xics, va manifestar que Maje li deia que hi havia metges i infermers que se li insinuaven.

SENSE FOTO EN EL WHATSAPP

D'altra banda, el sumari arreplega la testifical d'una companya de treball d'Antonio, qui declara que li va cridar l'atenció quan va parlar a través d'una aplicació del mòbil amb Maje que mai vera una foto d'Antonio o de Maje amb la víctima en la imatge de perfil, i que precisament tres setmanes després del crim, es posara una amb una amiga.

En relació amb aquest extrem, la Policia adverteix que Maje, a pesar de la mort d'Antonio, no va penjar en el perfil de Whatsapp cap foto amb ell o d'ell, "que seria el més normal", arribant a posar una imatge d'ella amb la seua amiga, després de la mort del seu marit, "arreglades i maquillades per a eixir de festa -se'n van anar de discoteca a Alacant i van conéixer i va mantindre relacions sexuals amb un guàrdia urbà-".

Sobre els diners del segur que podia rebre Maje per la mort d'Antonio, aquesta testimoni li va explicar en diverses converses que l'empresa tenia per als empleats una assegurança d'accidents que, si era 'in itinere', ascendia a uns 42.000 o 47.000 euros; i en el cas en què no es reconeguera com a accident, cobraria uns 1.600 euros al mes.

Consulta aquí más noticias de València.