Comunitat Valenciana

Mesa por la Educación en Libertad diu que el Consell "dóna l'esquena a la llibertat d'elecció" en el model lingüístic

  • La Mesa por la Educación en Libertad ha criticat que, "una vegada més, el Govern valencià ha donat l'esquena a la llibertat d'elecció del model educatiu ja que no ha deixat participar les famílies en la selecció del model lingüístic dels centres educatius".

L'actual portaveu de l'entitat, Vicente Morro, ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió de la Mesa en la qual s'ha analitzat la nova llei del Plurilingüisme de la Comunitat Valenciana, que, al seu parer, "deixa de costat l'escoltar a les famílies en un tema vital com l'elecció de la llengua vehicular en la qual volen que estudien els seus fills".

En aquest sentit, Morro ha recordat, a través d'un comunicat, que "enfront d'altres temes on la família participa activament, com en l'elecció o no de jornada contínua per a un centre, en el cas del plurilingüisme no ocorre així ocultant els verdaders motius amb l'excusa del criteri pedagògic, quan la realitat és que no volen que les famílies decidisquen en el que ha sigut el seu taló d'Aquil·les en aquesta legislatura".

Per a Vicente Morro, l'únic motiu de donar-li al plurilingüisme el rang de llei, que fins al moment s'havia regulat mitjançant decrets, és "blindar-la davant les denúncies de les famílies, els sindicats o altres institucions valencianes per pànic a tornar a veure la norma suspesa per un tribunal per vulnerar clarament els drets constitucionals dels alumnes, com ja va reconéixer en sentència ferma el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana".

"Aquesta és una llei que al final imposa el mateix que les anteriors propostes, que per a obtindre més ajudes o suports cal implantar més valencià: en aquest cas es donen més ajudes per a la formació a qui més valencià implanta", opina Morro, que afig que "és inacceptable que al final es faça xantatge als centres si volen tindre formació per als seus docents".

"Al RITME DEL CALENDARI ELECTORAL"

"El tripartit -continua- tenia un full de ruta d'implantació del seu model educatiu i en cinc mesos han creat una proposició de llei i l'han aprovat sense debat ni participació social real per a poder complir el seu objectiu: arribar al final de la legislatura amb el seu model plurilingüe implantant. No podem permetre que la planificació educativa valenciana vaja al ritme del calendari electoral".

Des de la Mesa agreguen que la nova normativa assenyala que la implantació de la llei es realitzarà en dos anys "just amb el venciment de la legislatura". "I ens preguntem què va a succeir, per exemple, amb el material dels bancs de llibres que se'n va a quedar obsolet en temps rècord", ha qüestionat Morro.

A més, ha retret "que no es presente la planificació de Conselleria per a docents en matèria d'anglés, ja que en menys de 10 anys hauran d'obtindre un nivell C1, la qual cosa ens agradaria que fóra real però sona més a quimera que a realitat al no existir un programa seriós per a abordar aquest tema".

Finalment, Vicente Morro ha apuntat que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, segueix sense rebre a la Mesa por la Educación en Libertad i "segueix sense voler escoltar la realitat de la falta de llibertat d'elecció de les famílies en el sistema educatiu valencià".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento