El Diluvi, Smoking Souls i Sva-Ters, en el concert faller de la Gira d'Escola
El Diluvi, Smoking Souls i Sva-Ters, en el concert faller de la Gira d'Escola REMITIDA ESCOLA VALENCIANA

Les bandes El Diluvi, Smoking Souls, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra integren el cartell del concert faller de la Gira d'Escola Valenciana, que se celebrarà el pròxim 10 de març en el Jardí de Vivers de València.

El recital inaugurarà La Gira, el festival itinerant de música en valencià que arriba a la XIII edició. L'anunci oficial del cartell del concert de Falles ve acompanyat d'un sorteig de tres entrades dobles en el Facebook de la Gira.

Aquest certamen de música en valencià recorre durant les Trobades d'Escoles en Valencià tota la Comunitat Valenciana amb propostes musicals que han convocat a més de 170.000 assistents en els prop de 215 concerts celebrats en les 12 edicions anteriors, recorda l'entitat cívica a través d'un comunicat.

Cinc grups "capdavanters"

Enguany, Escola Valenciana ha apostat per Smoking Souls, El Diluvi, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra per a configurar la seua oferta de Falles. Es tracta de cinc grups "capdavanters del panorama musical que comparteixen la creació de música en valencià des de diferents estils i la contundència de les lletres per a transformar la realitat social". "La música per a sacsejar consciències", resum.

Escola Valenciana i Reviscola han comptat amb el suport de l'Ajuntament de València, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, la Diputació de València, el Servei de Política Lingüística i de la Delegació d'Estudiants de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València.

Al llarg de les pròximes setmanes, l'entitat informarà dels concerts que organitzaran les coordinadores comarcals durant les Trobades. Així mateix, Escola està ultimant el 'Disc de la Música en valencià, volum XII' i, al costat de l'Ajuntament de Benlloc, prepara la XIIa edició del Feslloch, el festival de música en valencià que se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de juliol.

Consulta aquí más noticias de València.