En un comunicat, Pineda ha considerat que "la negativa de Moragues de comparéixer en les Corts per a detallar les infraestructures hídriques de la Comunitat Valenciana afectades per la corrupció en Acuamed posen en evidència una clara deslleialtat institucional i la seua covardia per a explicar qual és el peatge que els valencians hem hagut de pagar per la corrupció en aquesta empresa pública".

No obstant açò, Delegació del Govern, també en un comunicat, ha assenyalat que "tant el Consell d'Estat, en el seu Dictamen 34/2003 de 6 de febrer de 2003, com l'informe de l'Advocacia de l'Estat de 8 de gener de 2003 i l'Informe de l'Advocacia de l'Estat d'1 de desembre de 2015 determinen que el delegat del Govern i altres representants de l'Administració General de l'Estat no han de comparéixer en la cambra autonòmica".

En aquest sentit, remarca que ha comunicat a les Corts "fins a en tres ocasions aquest criteri clar i jurídicament pacífic", per la qual cosa ha considerat que "el contrari és generar un debat on no existeix per part de determinats grups polítics que persegueixen finalitats partidistes i que denota un ànsia constant de crítica al Govern, buscant posicions frontistes de forma recurrent".

A més, ha apuntat que l'article 22 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat assenyala que és funció de la cambra autonòmica valenciana la d'"exercir el control parlamentari sobre l'acció de l'Administració situada sota l'autoritat de la Generalitat" i "les Delegacions del Govern són òrgans que no estan dins de l'Administració subjecta a l'autoritat de la Generalitat, ja que formen part de l'Administració General de l'Estat i estan sota l'autoritat del Govern de la Nació", ha subratllat.

En conseqüència, ha apuntat Delegació, "no pot ser exercit sobre elles el control d'acció al que es refereix l'article de l'Estatut citat, corresponent a les Corts Generals el citat control".

IRREGULARITATS

No obstant açò, el diputat del PSPV ha lamentat aquesta decisió de Moragues i ha assenyalat que "si la informació sobre Acuamed fóra clara no haguera tingut cap inconvenient a detallar qual és la situació real de les nombroses infraestructures hídriques que es paguen amb diners públics i que s'han vist afectades per les trames corruptes d'aquesta empresa", ha incidit.

Al seu juí, la decisió de Moragues "de fugir del control parlamentari" demostra que "les irregularitats d'aquesta empresa han provocat que nombroses obres s'hagen vist perjudicades, retardades o fins i tot paralitzades".

"Si no vol comparéixer en Les Corts que no ho faça, però que almenys tinga la valentia d'explicar-nos públicament als valencians quant ens ha costat i quant ens va a costar les irregularitats i els tripijocs duts a terme pels gestors nomenats pel PP en l'empresa pública", ha incidit Pineda, qui també ha detallat com entre les infraestructures fallides d'Acuamed es troben a més les de la reutilització de l'aigua de Sueca i Albufera Sud, les infraestructures per a la reutilització de les de Pinedo; el transvasament Xúquer-Vinalopó i obres de prevenció enfront de riscos d'inundació com les del barranc de Benimodo o del baix Serpis.

Per tot açò, ha exigit "lleialtat institucional del Govern central cap a la Generalitat per a posar solució al problema de l'aigua". "Ja patim suficientment l'escassetat de recursos hídrics com perquè a més les poques inversions que haurien d'arribar-nos per a pal·liar aquest problema es vegen afectades per contractes fraudulents milionaris", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.