Per primer cop en set anys baixa el preu dels pisos de segona mà

  • El cost d’un habitatge usat a Barcelona ciutat cau un 2% i ara és de 4.769 euros/m2.
  • A l’àrea metropolitana, Lleida i Girona també baixen els preus.
  • A Tarragona continuen pujant.
Per primer cop des del 2000, el preu dels pisos de segona mà han baixat a Barcelona. El descens de preus s’ha fet notar també a les províncies de Lleida i Girona, però a
Tarragona han continuat pujant. A Espanya els preus de segona mà també han baixat.

Després de cinc anys, el preu de l’habitatge usat a Barcelona s’ha situat aquest darrer trimestre de 2007 en 4.769 euros el metre quadrat. L’any passat se situava en 4.865 euros, el que suposa una caiguda del 2%.

Són dades recollides en un estudi dut a terme pel portal immobiliari Idealista.com, a partir d’una mostra de prop de 13.900 habitatges de Catalunya

Descens a la capital

A Barcelona ciutat, tres districtes han acumulat tres trimestres consecutius en què el preu dels pisos de segona mà ha baixat. On el descens ha estat més pronunciat és a Sant Andreu (3,9% menys), seguit de Sant Martí (1,4% menys) i Guinardó (-1,1%).

Ara bé, a Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts, el preu dels habitatges usats ha continuat en augment en el darrer trimestre de l’any, amb pujades de l’1,6 i del 3,2%, respectivament.

El descens del preu dels pisos usats ha arribat també a l’àrea metropolitana, segons l’estudi. D’aquesta manera, a Santa Coloma de Gramenet els preus han caigut un 3,6% en el darrer any i el preu per metre quadrat se situa en 3.314 euros.

Igualment, a Sant Boi ha baixat un 8,2% (3.300 1/m2) i a Badalona la caiguda ha estat del 2,2% (3.475 1/m2). A Sant Feliu de Llobregat, en canvi, el preu ha pujat un 1,9%.

Pisos més barats a Lleida

Lleida capital ha estat on el preu de l’habitatge de segona mà ha baixat més, i ho ha fet fins a un 3,4% (2.051 1/m2). La segueix Girona amb la caiguda d’un 3% (3.018 1/m2). A Tarragona, en canvi, els preus han pujat un 0,1% en el quart trimestre de l’any.

Barcelona continua sent al 2007 la capital més cara de les analitzades a l’Estat, seguida de Madrid on el preu ha baixat un 0,3% i el m2 costa 4.262 euros.

Lloguer de comerços, pels núvols

Els carrers comercials de Barcelona figuren al llistat dels 50 més cars del món, juntament amb els de Madrid. Segons un estudi de la consultora Richard Ellis, llogar una botiga a la capital catalana té un cost mig de 2.740 euros per metre quadrat. Així, els preus de lloguer per a locals comercials han experimentat un augment del 36%en el darrer any i mig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento