La Marina ofereix el dissabte un espectacle pirotècnic amb Caballer
La Marina ofereix el dissabte un espectacle pirotècnic amb Caballer AMSTEL

Un espectacle de pirotècnia total de Ricardo Caballer en col·laboració amb Amstel i la Junta Central Fallera dispararà aquest dissabte més de 1.200 quilos de material pirotècnic que conjuminaran el component sonor de la mascletà amb la bellesa visual dels castells de focs artificials, segons ha informat l'empresa en un comunicat.

Entre les innovacions d'aquesta 'Pirotècnia total' es troba una "escriptura sobre el cel" amb lletres de 35 metres. 'La mascletà que té alguna cosa a dir-te' serà el nom d'aquesta disparada, que se celebrarà aquest dissabte a les 21.00 hores enfront de l'edifici Veles e Vents.

L'Ajuntament ha reforçat el servei de transport públic i el Veles e Vents ha programat activitats de 12 a 24h, amb una sèrie de concerts gratuïts i oferta gastronòmica, per a facilitar un accés escalonat durant tota la jornada del dissabte, evitant aglomeracions.

El pol de formació i innovació gastronòmica Veles e Vents ha sigut l'escenari per a la presentació d'aquesta nova proposta d'Amstel, amb el suport de Junta Central Fallera i la col·laboració del mestre pirotècnic Ricardo Caballer.

1.275 quilos de material pirotècnic

Un altre dels moments d'aquest espectacle, per al qual s'utilitzaran 1.275 quilos de material pirotècnic i que tindrà una durada d'onze minuts, vindrà amb el terratrèmol vertical, que aquesta vegada serà doble.

Subjectades per quatre grues, dos estructures de 25 metres d'ample per 50 d'alt cadascuna, es connectaran mitjançant un tercer terratrémol, aquesta vegada paral·lel, de 120 metres de llarg per 10 d'ample. "En total hi haurà tres terratrémols més l'apoteosi final, així que va a ser un espectacle molt més potent", ha assenyalat Caballer.

Així, d'aquest espectacle podrà gaudir-se des de "qualsevol punt", ja que no hi haurà cap element que interferisca en la visió o el so, encara que el millor emplaçament serà el Veles e Vents i La Marina Sud.

Actuacions durant tot el dia

Al llarg de tota la jornada, l'Amstel Art acollirà les actuacions gratuïtes de bandes valencianes de diferents estils: a les 12 obrirà la jornada l'indie-folk de Nacho Casado; a les 16.30 hores, Cristina Blasco i Ricardo Belda, dos dels millors jazzistas de la Comunitat Valenciana, desenvoluparan un repertori de jazz en valencià en el qual adapten grans clàssics internacionals del gènere.

A les 19:30h serà el torn d'un dels músics més respectats de l'escena independent, Ona Nua, amb el seu pop proper i carregat de bellesa. Després de l'espectacle pirotècnic, sobre les 22h, continuaran els concerts amb el rock del duo Joe Pask, amb influències de sons dels 90', 'noise' i 'powerpop'.

A tot açò cal sumar que, des del matí, músics de carrer animaran l'ambient en la terrassa del primer pis del Veles e Vents i la Cerveseria Malabar oferirà un pícnic faller a preus populars.

D'altra banda, el Grup La Sucursal organitza un 'tardeo' en la terrassa ponent de la tercera planta del Veles e Vents per al qual es poden reservar localitats anticipades. Després de l'espectacle pirotècnic, el seu restaurant gastronòmic i La Marítima oferiran un menú especial del que poden consultar-se tots els detalls en la web del grup.

Consulta aquí más noticias de València.