Comunitat Valenciana

Un Policia Nacional fora de servei auxilia un nadó que s'estava ofegant

  • Un agent de la Policia Nacional fora de servei va atendre i va auxiliar un nadó que s'estava ofegant a València. La xiqueta estava cianòtic i no reaccionava a cap estímul. Uns dies més tard la mare de la bebé li va explicar al policia que els metges li havien dit que les seues maniobres van ser "determinants" per a salvar-li la vida, segons ha informat la Prefectura en un comunicat.
Policia Nacional de València
Policia Nacional de València
CNP
Policia Nacional de València

Els fets van ocórrer quan l'agent destinat a la Comissaria de Sagunt circulava en el seu cotxe amb el seu fill per València, va veure en la vorera a una dona jove amb un nadó embolicat en una manta, per la qual cosa immediatament es va acostar.

El policia va preguntar si necessitava ajuda i li va contestar molt nerviosa i cridant que la seua filla es moria, veient llavors l'agent que el nadó estava cianòtic i sense estímul algun, per la qual cosa la va agafar i va començar a realitzar-li maniobres de reanimació, però sense reacció alguna, alhora que li deia al seu fill i a les persones que s'havien acostat que cridaren el 112.

Com la xiqueta no reaccionava li va donar la volta per a comprovar si tenia alguna cosa en l'interior de la boca, notant aleshores com tenia tota la gola, boca i nas ple de mocs, que va començar a retirar ràpidament desallotjant les vies respiratòries, començant en eixe moment el nadó a donar símptomes de reacció i a plorar, tot açò amb dificultat.

Instants després va arribar una patrulla de Policia Local i un servei sanitari que després d'atendre-la i estabilitzar-la la va traslladar a un hospital. El sotsinspector, mentre atenia la xiqueta i arribava el servei sanitari, va rebre consells mèdics per telèfon des del 112.

Uns dies més tard, després d'interessar-se el sotsinspector per l'estat de la xiqueta, la mare, molt agraïda, li va explicar que els metges li havien dit que les seues maniobres van ser determinants per a salvar-li la vida, segons les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento