Comunitat Valenciana

PPCV critica que el PSPV "s'opose a la legalitat educativa a Catalunya" i adverteix: "Ens vol traslladar eixe model"

  • La portaveu d'Educació del grup popular en les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, ha afirmat aquest dilluns que "el PSPV s'oposa a la legalitat educativa a Catalunya i vol traslladar eixe model a la Comunitat Valenciana posicionant-se en l'esquerra més radical".

En un comunicat, la diputada autonòmica ha qualificat de "molt greu" que la secretària d'Educació del PSPV, Inma Sánchez, i el portaveu socialista, Jorge Rodríguez, hagen defès hui "que no es complisca la legalitat a Catalunya", en referència a les declaracions en les quals han indicat que els socialistes valencians no recolzen que es modifique el model d'immersió lingüística a Catalunya com ha proposat el Govern.

"L'aplicació de l'article 155 només fa que complir la legalitat i les sentències sobre l'obligatorietat d'impartir a Catalunya un 25% de matèries en castellà", ha recordat Gascó, que ha ressaltat que amb la seua posició el PSPV "es nega al fet que la llibertat i el compliment de la Constitució no es posen en qüestió a Catalunya".

Al seu juí, el PSPV "posa de manifest que representa a l'esquerra més radical, ja que estan alineats amb les idees nacionalistes, i, la qual cosa és més greu, viuen d'esquena a la ciutadania, anteposant els seus interessos polítics al benestar dels valencians".

"Declaracions com aquesta fan que estiguem preocupats davant la nova llei plurilingüe aprovada pel Consell de Puig i Oltra", ha assenyalat, per a afegir que "no els importa saltar-se la llei malgrat que ací el primer decret plurilingüe ho va tombar el TSJCV i el segon ho han retirat perquè eren conscients que era inconstitucional".

A més, la diputada ha advertit que el sistema d'immersió lingüística "que s'imposa a Catalunya i que el PSPV vol traslladar a la Comunitat Valenciana" és "il·legal, ho saben i encara així no volen renunciar a aplicar-ho amb els nostres xiquets". "Els fonaments jurídics de la nova llei són els mateixos que els dos anteriors pel que li augurem el mateix final", ha continuat.

"VOLEN APLICAR EL MATEIX A LA COMUNITAT VALENCIANA"

Beatriz Gascó ha indicat que "els socialistes no pareixen ser conscients de les conseqüències que han portat anys d'ideologització en les aules a Catalunya i volen aplicar el mateix a la Comunitat Valenciana". "El 155 només busca reparar danys i que les famílies puguen triar lliurement el model educatiu que volen per als seus fills, un dret que els empara constitucionalment", ha defès.

La diputada popular ha assenyalat que "la nova llei valenciana no representa el sentir de la comunitat educativa i els margina. No és lliure, voluntària ni oberta perquè només representa a una minoria nacionalista davant l'alarmant seguidisme del PSPV. Estem en contra de l'engany a la gent i de l'adoctrinament catalanista".

Finalment, la portaveu popular ha indicat que "per a ells els seus assoliments en matèria educativa són els plans de XarxaLlibres, Edificant i el d'eficiència energètica, plans que necessiten ser executats per altres administracions per a traure'ls endavant". Puig ha sigut "incapaç" de "consolidar un projecte solvent", tant és així que la "ineficàcia i la il·legalitat són les raons per les quals la societat valenciana ha posat a l'educació com una de les seues principals preocupacions", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento