Marzà defèn la llei de plurilingüisme: "D'adoctrinament res, el que hi ha és una bona educació"
Marzà defèn la llei de plurilingüisme: "D'adoctrinament res, el que hi ha és una bona educació" I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

El titular d'Educació s'ha manifestat en aquests termes a Castelló, on ha participat en la presentació de la programació del Consorci de Museus per a 2018, a preguntes dels mitjans sobre les declaracions que va fer la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, divendres passat, en les quals defineix la Llei de Plurilingüisme com un intent d'"adoctrinament" i anunciava que s'estan estudiant mesures legals.

Sobre aquest tema, Vicent Marzà ha emfatitzat que l'aposta del Consell "per l'aprenentatge de les tres llengües és total i especialment les que menys aprenentatge tenien, anglés i valencià".

En aquesta mateixa línia, el conseller ha assegurat que "d'adoctrinament res, el que hi ha és una bona educació per als nostres xiquets i xiquetes". A més, ha criticat les paraules de la presidenta 'popular', que, al seu juí, són "acusacions fora de lloc i que pretenen posar en contra del professorat a una part de la societat".

Marzà ha recordat que "són els mateixos professionals que hi havia quan governava Bonig, l'única diferència és que hi ha 4.500 més, perquè ara en comptes de despedir-los els contractem".

El conseller ha asseverat que "al voltant d'un 70 per cent de xiquets i xiquetes no sap defendre's correctament en valencià i hi ha quasi un 90 per cent que no sap anglés", per la qual cosa ha conclòs que "el model del passat ha fracassat i el model del present ajuda als nostres xiquets i xiquetes a aprendre les tres llengües".

"Marquem uns mínims compartits d'un 25% en castellà i valencià, que són els mateixos que ha marcat el tribunal per a la resta de l'Estat", ha apuntat Marzà, que ha sostingut que aquesta llei "implica la participació del Consell Escolar podent adaptar la realitat a cada centre".

Consulta aquí más noticias de València.