Bonig adverteix sobre la Llei Electoral que el PP no perdrà "ni un minut" en discussions per a "conservar butaques"
Bonig adverteix sobre la Llei Electoral que el PP no perdrà "ni un minut" en discussions per a "conservar butaques" I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans en ser preguntada per aquesta qüestió en una visita al costat dels portaveus de la comarca de l'Horta sud a les obres del Govern central a la V-30 al seu pas per la localitat de Xirivella per a posar en valor la inversió en infraestructures.

Preguntat per si el PP no se suma a la reforma perquè resultaria perjudicat, ha afirmat que ella s'"agafa" al baròmetre recentment fet públic pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta Mónica Oltra, que va revelar que les principals preocupacions dels valencians són l'atur, les llistes d'espera sanitàries i l'educació.

Així, Bonig ha dit que el que fan l'alcalde de València, Joan Ribó, i la primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, és generar atur en la ciutat; ha assenyalat que les llistes d'espera sanitàries són "un caos", com s'ha pogut veure amb el Clínic "desbordat", mentre que en educació ha sostingut que el cap del Consell és "l'únic responsable d'un model d'imposició lingüística que copia el model nacionalista català ací".

Per açò, ha subratllat que entre aquestes prioritats "no està la baixada de la barrera electoral", per la qual cosa ha considerat que aquesta reforma és "una maniobra del PSOE, Compromís i Podem", a la qual confia que no "entre CS", amb la finalitat de "perjudicar el PP", que

entre en la cambra autonòmica EUPV i que "tota l'esquerra puga, a pesar que van a ser les llistes menys votades, formar un govern de perdedors que està sumint en un caos i en la imposició a la Comunitat".

Sobre aquest tema, ha precisat que al PP no li han cridat per a aquesta qüestió. "Estem esperant que ens criden; ens van cridar a una primera (reunió), van dir que ens anaven a cridar i ningú ens crida", ha dit, encara que ha precisat que el PP "no va a perdre ni un minut en discussions que només tenen com objecte veure com conserven les seues butaques, els seus privilegis, el seu cotxe oficial i les seues moquetes".

NO TEM TRANSVASAMENT A CS

D'altra banda, preguntada per si tem un transvasament de dirigents del PP a Cs, ha assegurat que "no" perquè "som un partit lliure i és un país lliure". Així, ha afirmat que "tots aquells que volen estar, estan" i si bé ha admès que va haver-hi regidors la passada legislatura que van deixar el partit, "molts exmembres del PP se'n van anar voluntàriament i uns altres els expulsem per diferents circumstàncies, com a qüestions disciplinàries i relacionades amb la corrupció".

"El PP està molt centrat a la Comunitat en la defensa de la llei d'autònoms; en baixar i llevar impostos com el de successions o patrimoni; en lluitar perquè els pares puguen triar la llengua vehicular i per obres que milloren la qualitat de vida dels ciutadans", ha defès, mentre que ha acusat a uns altres de "dedicar-se a fer ximpleries".

Consulta aquí más noticias de València.