Més de 140.000 persones s'inscriuen en les borses de treball de Sanitat
Més de 140.000 persones s'inscriuen en les borses de treball de Sanitat ARCHIVO

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat el llistat definitiu de les més de 140.000 persones incrites en la 15 edició de la borsa d'ocupació temporal d'institucions sanitàries en la web, que incorpora al departament de salut de la Ribera i les categories de Salut Pública (Recursos Humans-Borsa de Treball-Institucions Sanitàries-Consulta).

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha explicat que, d'aquesta forma, " demostrem la nostra clara implicació amb l'ocupació pública", i ha ressaltat els esforços en la consolidació de l'ocupació pública, segons ha informat la Generalitat Valenciana en un comunicat.

Amb aquesta convocatòria, la borsa d'ocupació temporal de Sanitat disposa d'un total de 142.458 persones que totalitzen més de 250.000 candidatures, ja que cada persona pot sol·licitar fins a tres categories diferents. Per províncies, són 81.614 persones a la província de València, 44.761 a la d'Alacant i 16.083 a Castelló.

Per categories, les més demandades són les d'auxiliar administratiu, amb 54.549 candidats, zelador amb 45.880 candidats i administratiu amb 39.117 candidats. Entre els professionals sanitaris, les categories més demandades són infermer amb 21.932 candidats, tècnic en cures auxiliars d'infermeria amb 22.518 candidats i facultatius amb 8.280 candidats.

Departament de Salut de La Ribera

La convocatòria de la quinzena edició de la borsa de treball d'institucions sanitàries va incorporar al Departament de Salut de La Ribera, que des d'abril de 2003 no realitzaven contractacions de personal en aquest departament a través de les llistes d'ocupació temporal de la Conselleria.

Per aquest motiu, amb la publicació definitiva de les llistes, es disposarà de borses de treball per a aquest departament, la qual cosa "permetrà proveir els llocs de treball de caràcter temporal que es precisen quan es produïsca la reversió d'aquest departament de salut". Així mateix, en aquesta quinzena edició també es van incorporar les categories de Salut Pública.

Les llistes corresponen a totes les categories professionals, excepte les d'infermer/a, infermer/a SAMU (ja que les llistes definitives d'aquestes categories es van fer públiques el 19 de juny de 2017) i les de Farmacèutic/a d'Administració Sanitària (van entrar en vigor el 4 de desembre de 2017). Respecte a la categoria professional d'enginyer/a tècnic/a continuen vigents les llistes de l'edició anterior.

La conselleria ha destacat que, a pesar de l'increment de candidatures, amb 55.301 noves sol·licituds o modificacions, "s'ha aconseguit publicar el llistat definitiu en un termini inferior a un any des que va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds el 27 de febrer de 2017".

Açò suposa una "minoració del temps de tramitació respecte a edicions anteriors". L'edició anterior, convocada en 2015, va entrar en vigor un any i tres mesos després de la seua convocatòria i l'edició 14, convocada en 2013, es va publicar un any i mig després de ser convocada.

Consulta aquí más noticias de València.