Unes 3.500 persones visiten la mostra de Miró en el seu primer cap de setmana
Unes 3.500 persones visiten la mostra de Miró en el seu primer cap de setmana IVAM TWITTER

Unes 3.500 persones han passat durant el cap de setmana per l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) per a contemplar l'exposició 'Miró. Orde i desorde', que reuneix al voltant de 200 peces del geni català per a ressaltar la seua faceta més "combativa i radical".

L''efecte' Joan Miró s'ha traduït en llargues cues a les portes del museu valencià, especialment en el matí d'aquest diumenge, han assenyalat des de la institució cultural.

Amb aquesta mostra, que va obrir les portes al públic el 15 de febrer i es podrà admirar fins al pròxim 17 de juny, l'IVAM acaba amb anys d'absència de Joan Miró en la capital del Túria.

El director de l'IVAM, José Miguel G. Cortés, va emfatitzar en la presentació de projecte la importància d'aquesta exposició a València, ja que, va asseverar, "no es pot entendre l'art del segle XX sense conéixer l'obra de Joan Miró".

La selecció, comisariada pel doctor en Història de l'art i professor en la Universitat Autònoma de Barcelona Joan Maria Minguet, trau al creador català "del santuari" per a mostrar el seu costat "més viu, heterodox i radical".

I ho fa a través dos centenars d'obres -entre pintures, escultures, dibuixos, ceràmiques, cartells i peces vinculades a les arts escèniques- procedents del Museu Regna Sofia, Thyssen, Fundació Juan March, MACBA, Fundació Joan Miró, Fundació la Caixa i Museu Boijmans Van Beuningen de Róterdam, entre d'altres. Al costat d'aquests préstecs, col·leccions privades han aportat creacions que permeten dibuixar al Miró "més combatiu".

Nou horari

Es dóna la circumstància, a més, que des d'aquest divendres el museu valencià ha avançat el seu horari d'obertura a les 10.00 hores del matí amb l'objectiu de facilitar les visites de turistes i grups escolars. Així mateix, el centre passa a tancar les seues portes a les 19.00 hores, adaptant-se així als horaris de la resta de museus europeus.

Igualment, l'IVAM ha augmentat les hores de visita gratuïta a les vesprades dels dissabtes, de 15.00 a 19.00 hores, quan els visitants de l'IVAM tindran accés lliure a les exposicions del museu. També manté la gratuïtat de l'entrada els diumenges i l'obertura extraordinària fins a les 21.00 hores tots els divendres, amb accés lliure a les exposicions entre les 19.00 i les 21.00 h.

Aquesta ampliació d'horaris, subratllen, no afecta les gratuïtats i bonificacions que l'IVAM manté en les entrades aplicables a diferents col·lectius, com els menors de 10 anys, els discapacitats i acompanyants, els aturats, els pensionistes, les famílies nombroses, els grups d'escolars o els Amics i Amigues de l'IVAM, que entren gratuïtament, així com descomptes del 50% en l'entrada per a estudiants.

Consulta aquí más noticias de València.