Terra Natura Benidorm aconsegueix per primera vegada la reproducció en captivitat de la granota de fletxa blava
Terra Natura Benidorm aconsegueix per primera vegada la reproducció en captivitat de la granota de fletxa blava TERRA NATURA

Els cullerots han començat la fase de metamorfosi que tardaran a completar entre deu i 12 setmanes fins a aconseguir la seua etapa adulta. Després de l'eclosió de l'ou naixen els cullerots, que mesuren cinc mil·límetres, detalla el parc en un comunicat.

Com a curiositat, aquestes granotes no generen el verí de manera natural, sinó que ho obtenen quan s'alimenten de formigues que tenen toxines verinoses. Eixes toxines són secretadas a través de la seua pell per a defendre's de qualsevol possible depredador que vullga menjar-li-les.

Els cuidadors van detectar fa dos setmanes que la femella havia posat ous en la seua instal·lació. Les femelles d'aquesta espècie humitegen i netegen el lloc on van a posar els ous que sol ser prioritàriament l'interior de les bromèlies, unes plantes que retenen l'aigua en el seu interior. Després de transcórrer un període de 14 dies aproximadament, els ous s'han obert.

En comprovar que els cullerots havien nascut, els progenitors els han traslladat fins a una zona amb aigua, col·locant-los per separat i de forma individual perquè l'espècie pot arribar a ser caníbal. Una vegada completat el procés de transport, el pare 'es desentén' de la cura de les cries. La femella, no obstant açò, visita de manera freqüent a les seues cries per a posar nous ous no fèrtils que els servisquen d'aliment.

20 GRANOTES FLETXA DE DIFERENTS COLORS

En l'actualitat, Terra Natura Benidorm compta amb un total de 20 granotes fletxa de diferents colors en un grup integrat per huit mascles i 12 femelles. Gràcies a les tasques de condicionament i aclimatació de l'espai, els cuidadors del parc han aconseguit la reproducció reeixida d'aquesta espècie que si no comptara amb els rigorosos paràmetres d'humitat necessaris i el tipus d'alimentació adequada no es reproduiria.

Les granotes fletxa són de costums diürns i resulta complicat diferenciar a les femelles dels mascles, ja que el color i la morfologia són iguals. L'únic signe distintiu del mascle és que posseïx un disc digital més gran i desenvolupat, i en època d'aparellament canta per a atraure l'atenció de la femella. Aquesta espècie pot arribar a viure prop de 15 anys i encara que és insectívora, també s'alimenta en ocasions d'altres artròpodes.

Consulta aquí más noticias de Alacant.