L'acord va ser aconseguit al desembre en l'Observatori de Comerç de la Comunitat Valenciana i aquesta mateixa setmana les Corts Valencianes van aprovar modificar la llei de comerç per a plasmar-ho en la legislació. La norma entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el DOGV, que està prevista per a finals de la setmana vinent.

Serà en eixe moment quan, segons ha explicat a Europa Press l'advocat Javier Ortiz, del despatx Ortiz & Associats, tenen l'encàrrec d'acudir a la Secretaria del Consell per a la Unitat de Mercat per a posar en relleu que la norma "afecta la lliure competència" i sol·licitar "igualtat per a tots els operadors" i "igualtat entre zones urbanes i zones metropolitanes".

Cap la possibilitat que s'inicie una segona via. En cas que la Secretaria inste, per pròpia iniciativa, a adoptar mesures cautelars i porte la norma davant l'Audiència Nacional.

Ortiz ha assegurat que la intenció del MN4 no és oposar-se a ningú sinó que hi haja "igualtat per a tots". En la seua opinió, no pot ser que uns puguen obrir 40 festius i uns altres -a escassos quilòmetres- onze, per la qual cosa reclamaran "igualtat per a tots els operadors" en els festius, siguen els que siguen.

El parc empresarial d'Alfafar, ha recordat, està "a penes a tres minuts amb cotxe" de la capital valenciana, però "té unes restriccions en llibertat d'horaris que no té València i això afecta la unitat de mercat i la lliure competència", ha insistit.

"Al final, -ha argumentat- els consumidors van creant hàbits i si tots els diumenges saben que poden anar a comprar a un centre comercial que té obert els cinemes i la restauració, deixen d'anar a altres centres comercials".

No és la primera vegada que el MN4 acudeix a la Secretaria del Consell per a la Unitat de Mercat. Ho va fer ja en 2015, quan va presentar un informe amb el comparatiu d'afluència de visitants des de 2012 segons les variacions de la normativa d'obertura de festius.

Consulta aquí más noticias de València.