Comunitat Valenciana

El jutge rebutja que l'ultra proposat per les defenses del 'pitufeig' faça una pericial sobre Alcón

  • El Jutjat d'Instrucció número 18 de València ha rebutjat que l'ultradretà proposat per les defenses de la peça del 'pitufeig' del PP a l'Ajuntament dins del cas Imelsa realitze una pericial sobre converses intervingudes a l'exregidora de Cultura 'popular' María José Alcón.

Així consta en una resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual el magistrat desestima aquesta prova en estimar que els requisits tècnics, de sistema, sobre l'autenticitat i integritat de les converses gravades a Alcón estan "completament acreditades".

Sobre aquest tema, recorda que les gravacions tenen la firma digital, que és el requisit certificatiu d'autenticitat i integritat bàsic. I assenyala a les defenses: "No hi ha inconvenient al fet que vullguen conéixer més sobre eixes metadades, encara que no han expressat la motivació i fonament d'eixe interés tan especiós, però sempre que l'accés a les dades del disc es duga a terme amb els mitjans informàtics d'aquest jutjats i mitjançant un procediment que assegure la impossibilitat tècnica d'obtenció de còpia de la informació".

Els fets es remunten al passat 8 de novembre, quan se n'anava a practicar una pericial en el jutjat relacionada amb aquestes gravacions. En eixe moment, el jutge la va suspendre després que el pèrit sol·licitara introduir el CD de la gravació de l'exregidora en un ordinador de la seua propietat.

Després d'aquest acte, Anticorrupció va demanar la nul·litat de la prova pericial i va reclamar que es comprovara si el pèrit era un ultradretà que va ser condemnat en els anys 80 a 43 anys de presó per l'assassinat d'una jove.

LA GRAVACIÓ

En la gravació qüestionada, transcrita i inclosa en el sumari de Taula, Alcón afirma que el partit va fer "una trampa" en donar-li "1.000 euros en dos bitllets de 500", que qualifica de "diner negre". "I jo els havia de fer una transferència legal del meu compte per a blanquejar diners, corrupció política total", apunta.

En la gravació, el seu fill informa a l'exedil que ha rebut una telefonada d'un representant del banc "molt preocupat" per a veure si estava bé. Sobre aquest tema, Alcón explica: "Clar, bé, clar, és que han fet una trampa en el Partit, que m'han donat mil euros en dos bitllets de cinc-cents, diner negre... i jo els havia de fer una transferència legal del meu compte, o siga, eh? per a blanquejar diners, corrupció política total (...)".

En eixe moment, és interrompuda pel fill que li planteja que "com que per a blanquejar", que no ho entén, al que Alcón li contesta: "No ho entens estimat? Doncs ells tenen molt diner negre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento