Comunitat Valenciana

L'Any Nou xinés o l'arribada de Miró, plans per al cap de setmana

  • Les capitals de província ofereixen propostes teatrals, musicals, museístiques i gastronòmiques.
  • L'IVAM ofereix una exposició sobre Joan Miró i el Sant Pius V ofereix el quadre 'El Nadador' de Joaquín Sorolla.
Museo de Bellas Artes de València
Museo de Bellas Artes de València
Europa Press
Museo de Bellas Artes de València

El cap de setmana arriba carregat de propostes per a tots els gustos a la Comunitat Valenciana. Des de teatre fins a la celebració de l'Any Nou Xinés, el desembarcament de Miró en l'IVAM amb 200 obres o la tornada a la cuina tradicional amb les 'Jornades dels plats de cullera'.

El teatre també serà protagonista aquest cap de setmana a València, ja que el Teatre Principal es converteix fins al diumenge en una 'Casa de Bernarda Alba' "del segle XXI" en la qual s'escolten les reivindicacions de la dona en boca "dels quals se suposen opressors", un elenc format en la seua majoria per intèrprets masculins.

Aquesta "revisita" a l'obra de Lorca, titulada 'Esto no es la casa de Bernarda Alba', reflexiona també sobre alguns vicis de la societat actual, "que està al què diran, als 'likes' d'Instagram, al políticament correcte -un perill, segons la directora de l'obra, Carlota Ferrer- o als linxaments en xarxes socials.

El Joan Miró "més viu i radical" s'ha instal·lat en l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) de València amb una exposició que trau al creador català "del santuari" per a mostrar el seu costat "més viu, heterodox i radical" a través d'unes 200 peces procedents d'una quinzena de museus nacionals i estrangers, així com de col·leccions privades. Miró romandrà al museu valencià fins el pròxim 17 de juny.

Però el català no és l'únic artista emblemàtic que es mostra aquest cap de setmana a la capital valenciana. El quadre 'El Nadador' (1905), una obra de Joaquín Sorolla que alberga el museu de l'autor situat a Madrid, es pot veure aquests dies en el Museu de Belles Arts gràcies a l'intercanvi temporal d'obres que han realitzat aquests dos espais culturals a partir de l'exposició 'Sorolla y la Moda' que se celebra a la capital espanyola. Es tracta de la primera vegada que aquesta obra s'exhibeix a València.

Cuina tradicional, hip-hop i Any Nou Xinés

Des d'aquest divendres i fins al pròxim 4 de març, 25 restaurants de Requena, Utiel, Siete Aguas i Chera oferiran propostes gastronòmiques típiques de la zona, amb una tornada a la cuina tradicional en les 'Jornades dels plats de cullera'.

El hip-hop també té espai aquest dissabte amb l''Open Dansa Urbana Ciutat de València', que se celebrarà en el pavelló de Benicalap. Es tracta d'una competició en la qual el hip-hop serà el protagonista a través d'una fusió de disciplines de ball i interpretacions culturals al voltant de diferents llocs del món.

Mes i mig després, València torna a celebrar l'arribada de l'Any Nou. Concretament, el dissabte tindrà lloc la VII Cavalcada de l'Any Nou Xinés, que eixirà des del carrer Pelai fins a la Plaça de l'Ajuntament i en la qual s'oferiran activitats diverses com Pintacares per a xiquets, balls tradicionals, Tai-txi i Kungfu o cal·ligrafia xinesa. Les activitats començaran a les 10.30 hores i la cavalcada arrancarà a les 18.30.

També es pot fer esport a València aquest diumenge, de 9.00 a 11.00 hores, quan tindrà lloc la Carrera 15K 'València Oberta a la Mar', que començarà a l'avinguda del Port i finalitzarà al carrer Isabel de Villena i Pavía on està la meta.

'El verí del teatre' a Alacant i Javier Corcobado a Castelló

'El verí del teatre', l'obra més traduïda i editada de Rodof Sirera, contagia aquest divendres a Alacant. Al París del segle XVIII, Gabrielle de Beaumont, una actriu de moda, és convidada per una marquesa d'aficions extravagants a visitar-la al seu palau.

Allí rebrà l'encàrrec d'interpretar una obra teatral sobre la mort de Sòcrates escrita per la mateixa marquesa. Prompte comprovarà que tot és un trampa d'aquesta per a sotmetre-la a un cruel experiment. Aquest és el punt en el qual arranca aquesta prometedora obra de Sirera.

També a Alacant, arriba el "poema visual" que discorre per la vida d'una titella que estima la música i el cant, anomenat Kiti Kraft. Un bell viatge conduït per uns titellaires i pel cor de les seues titelles. Teatre que parla de l'amor a les coses senzilles i del compromís amb els altres. Ombres xineses, dansa, música, materials reciclables, actors, actrius i titelles són els fràgils protagonistes dotats d'una delicada naturalitat.

Finalment, a Castelló arriba Javier Corcobado, un artista singular, innovador, sorprenent i atípic que ha desenvolupat la seua carrera professional "de manera impecable" al llarg de quasi tres dècades. La proposta escènica commovedora de Corcobado deixarà empremta en l'Auditori de Castelló, amb unes composicions que "sempre tenen el do d'obrir noves sendes en el món de la música pop i la literatura".

Pocs dies després de Sant Valentí, el Principal de Castelló acull 'Cartes d'amor', de A.R. Gurney, que explica les esperances, les ambicions, els somnis, les decepcions, les victòries i els fracassos que dos personatges, Melissa Gardner i Andrew Makepeace Ladd III -interpretats per Julia Gutiérrez Caba i Miguel Rellán- han experimentat al llarg de la seua vida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento