Anticorrupció demana entre dos i quatre anys de presó per als implicats en arreglar el Saragossa-Llevant
Anticorrupció demana entre dos i quatre anys de presó per als implicats en arreglar el Saragossa-Llevant EUROPA PRESS

La Fiscalia Anticorrupció reclama penes que oscil·len entre els dos i els quatre anys de presó -a més d'una inhabilitació d'altres sis més- per als implicats en arreglar presumptament el partit disputat en l'estadi Ciutat de València en 2011 entre el Saragossa i Llevant. Així, es demanen les penes més altes per a l'expresident del club aragonés, Agapito Iglesias, i altres dos directius, per suposats delictes de corrupció esportiva a la qual sumaria la falsedat documental.

Per la seua banda, tant el que fou entrenador del Saragossa Javier Aguirre com per a 36 jugadors -18 de l'entitat aragonesa i altres 18 del Llevant- s'enfronten a dos anys de presó pel delicte de corrupció.

Així mateix, en l'escrit que el ministeri públic ha remés al jutjat d'instrucció número 8 de València se sol·licita que se celebre juí oral davant el jutjat penal contra la societat Reial Saragossa, el seu president en aquell moment, Agapito Iglesias, diversos directius i l'entrenador Javier Aguirre.

L'acusació també es dirigeix contra 18 jugadors del Saragossa i 18 jugadors del Llevant de la temporada 2010-2011 per arreglar el partit, que es va jugar en l'estadi Ciutat de València el dissabte 21 de maig de 2011 corresponent a l'última jornada de Lliga.

Segons el fiscal, els fets constitueixen un delicte de corrupció esportiva de l'article 286 bis 4 del Codi Penal i un delicte de falsedat en document mercantil.

Per açò, la Fiscalia sol·licita que s'imposen als acusats penes d'entre dos i quatre anys de presó i sis anys d'inhabilitació per a la pràctica del futbol professional i activitats relacionades amb eixe esport. Finalment, demana el comís dels 965.000 euros emprats en l'execució del fet delictiu.

Consulta aquí más noticias de València.