Comunitat Valenciana

PSPV titla de "burla" als valencians que Rajoy torne a la Comunitat Valenciana sense proposar el canvi del finançament

  • El diputat del PSPV-PSOE per la província d'Alacant en el Congrés Herick Campos ha qualificat de "burla als valencians, alacantins i castellonencs" que el president del Govern central, Mariano Rajoy, "torne a visitar la Comunitat Valenciana, i novament la província d'Alacant, malgrat portar dos mesos sense complir la seua paraula de proposar una reforma del sistema de finançament".

En la mateixa línia, li ha enlletgit que la visita -que Rajoy farà aquest dissabte a Elx per a participar en un acte del PP- es faça "després d'anunciar en els últims mesos centenars de milions d'euros en inversions, sense que la gran majoria d'eixes inversions anunciades s'hagen publicat en el BOE amb licitacions d'obres".

En aquest sentit, Campos ha instat el president de l'Executiu central al fet que "les seues visites vengen acompanyades de major finançament i inversions reals".

El diputat socialista posa com a exemple l'última visita de Rajoy, fa quinze dies, quan "va utilitzar l'acte del 50 aniversari de l'Aeroport d'Alacant-Elx (encara que l'aniversari va ser en 2017) per a anunciar un pla de carreteres de més de 588 milions d'euros, dels quals el 85% se'n van a invertir en la Regió de Múrcia, mentre que en els últims cinc anys no s'ha acabat cap obra rellevant en carreteres, ni en la província d'Alacant, ni a la Comunitat Valenciana". A més, denúncia Campos, el Govern "planteja que l'AP7 seguisca sent de pagament a través d'un cànon".

Igualment, el representant socialista recorda, en un comunicat, "el compromís de Rajoy d'invertir 85 milions en rodalies, però la veritat és que no han invertit gens en 5 anys, provocant que la línia Alacant-Múrcia perda més d'un milió de passatgers, i no tenint res previst quant a combois de Renfe ni per al nou traçat d'eixa línia, ni per a l'anunciada Alacant-Villena".

Campos ha subratllat que la Comunitat Valenciana "té la pitjor dada d'inversió de tot el país per part del govern, amb un inversió de 118,79€ per habitant, enfront dels 184,66 de mitjana a Espanya i els 405,10€ habitant de Castella i Lleó, 343,39 de Cantàbria o els 340,13 de Galícia, la qual cosa evidencia que no és que no hi haja diners per la crisi, sinó que s'estan prioritzant altres corredors ferroviaris i carreteres".

BONIG "HA DE DEIXAR DE FER XANTATGE" AMB ELS PGE

D'altra banda, ha exigit al PPCV i a la seua líder, Isabel Bonig, que "no seguisca fent xantatge amb que o el PSOE vota els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) o no hi haurà augment de les transferències corresponents a l'aplicació de l'actual model de finançament, ni nou sistema de finançament, ni inversions, ja que el propi (Cristóbal) Montoro ha reconegut que tot es pot regular a través de Reials decrets Llei, amb o sense pressupost".

Per açò, ha animat a la dirigent del PPCV a "ajudar la Generalitat a aconseguir acabar amb la discriminació que pateixen els i les valencianes tant en el finançament de serveis públics que ha de prestar la Generalitat, com en les inversions en infraestructures que milloren la competitivitat, la creació d'ocupació, i la qualitat de vida", ha apuntat.

CORRUPCIÓ

Herick Campos ha demanat també a Rajoy que el PP "assumisca alguna responsabilitat política i econòmica per la corrupció i balafiament que ha regnat en el PPCV, o que millor no vinga, perquè es mofa dels valencians i valencianes que han patit retallades mentre el PPCV usava diners públics provinents de comissions il·legals per a finançar-se".

Segons Campos, "eixos diners no s'evaporava, sinó que en la seua majoria va ser utilitzat per a pagar comissions que acabaven en la caixa B del PPCV i en sobresous de càrrecs orgànics i institucionals d'eixe partit".

Ha afirmat que "no hi ha vell i nou PP o PPCV, sinó que segueixen sent responsables de tot el que ha passat, doncs de fet molts dels dirigents actuals l'eren en l'època de la festa del PPCV que pagàvem tots, i el PP no ha retornat ni un euro del balafiat, ni de les comissions provinent de diners públics que es va destinar a campanyes del PP". Per eixe motiu, ha exigit a Rajoy que anuncie que "el PP retornarà eixos diners".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento