Comunitat Valenciana

Un robot dotat d'intel·ligència artificial presentarà el Torneig de Debat Pre Universitari d'ESIC

  • L'esdeveniment reunirà aquest dissabte a 92 alumnes de Batxillerat de 16 centres de diverses províncies.
  • El robot, anomenat QBO, és capaç d'interactuar amb persones observant, analitzant i aprenent dels interlocutors.
  • En el concurs debatran, precisament, sobre si els robots són o no una amenaça per a la societat.
Robot
Robot
ESIC
Robot

Un robot dotat d'intel·ligència artificial serà el responsable de presentar aquest dissabte el II Torneig de Debat Pre Universitari, que tindrà lloc en ESIC Business and Marketing School de València.

Es tracta del robot QBO (QUIBIO), capaç de detectar amb la seua càmera a algú quan el té davant i activar-se per a dialogar amb la persona en qüestió. D'aquesta manera, a més de presentar l'esdeveniment, estarà disponible perquè els participants i el públic puguen interactuar amb ell.

El robot QBO és capaç d'interactuar amb els alumnes d'una forma moderna, destacant la seua capacitat d'empatizar i guanyar-se la confiança dels alumnes. La intel·ligència artificial cognitiva implementada en aquest robot, permet imitar la interacció d'una conversa real, observant, analitzant i aprenent dels nostres interlocutors, asseguren els responsables de l'activitat a través d'un comunicat.

La competició

El II Torneig de Debat Pre Universitari, destinat a alumnes de Primer i Segon de Batxillerat, i en el qual participen 92 alumnes, procedents de 16 centres educatius d'Alacant, València, Castelló, Zaragoza, Múrcia i Palma de Mallorca. La iniciativa s'emmarca dins del Club de Debat ESIC, patrocinat per Divina Pastora Seguros, i que compta amb el suport tècnic de la Fundació Activa-t.

L'eix del torneig del dissabte, en el qual participaran un total de 20 equips, estarà centrat entorn del tema: 'Els robots són una amenaça per a la societat'. Tots els equips hauran d'anar preparats amb arguments 'a favor' i 'en contra', ja que la postura que hauran d'adoptar en cada cas es decidirà minuts abans, mitjançant sorteig.

La competició començarà al matí, amb una 'lligueta' de dos debats per a tots els equips; mentre que a la vesprada se celebrarà la semifinal, amb els quatre millors equips i, al voltant de les 18:00 hores tindrà lloc la Final definitiva.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento