Comunitat Valenciana

El Museu Valencià d'Etnologia s’endinsa en el barri del Cabanyal

  • La mostra, titolada ‘València en blanc i negre III. El Cabanyal’ estarà oberta del 22 de febrer al 20 de maig.
  • Les instantànies estan realitzades per Martín Vidal Romero, Luis Vidal Corella i Luis Vidal Vidal.
Imatges de l'exposició fotogràfica ‘València en blanc i negre III. El Cabanyal’.
Imatges de l'exposició fotogràfica ‘València en blanc i negre III. El Cabanyal’.
Diputació de València

El Museu Valencià d'Etnologia, dependent de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, inaugura el proper 22 de febrer l'exposició temporal ‘València en blanc i negre III. El Cabanyal’. Es tracta d’una mostra amb fotografies del segle XX en què es reflecteix la singularitat d'aquest barri de la capital del Túria.

L'exposició aborda la imatge i la construcció de la seua identitat al voltant de la pesca i les seues activitats relacionades, que són les que han configurat un barri amb una identitat social diferenciada amb particularitats de llenguatge, costums, sociabilitat i fisonomia.

Aquesta singularitat és l'eix central de l'exposició, que mostra l'evolució del Cabanyal durant el segle XX, un període clau en la seua història. Les primeres instantànies es remunten a 1900, tres anys després de la seua incorporació a la ciutat de València. Les últimes daten de 1991, moment en què s'estava construint el passeig marítim i s'havien soterrat les vies del tren que dividien la ciutat.

Les fotografies estan realitzades per tres generacions de la família Vidal: Martín Vidal Romero (1872-1944), Luis Vidal Corella (1900-1959) i Luis Vidal Vidal (1936). Els Vidal són una saga de fotògrafs que ha ajudat a mantenir viva la història de la ciutat i que en aquesta ocasió ens apropen, a través de la seua obra, a un barri tan emblemàtic com singular, i que serveix de testimoni de la tenacitat d'un poble per conservar vives les seues tradicions.

L'exposició, composta per més de 80 fotografies, està comissariada per Manuel Cerdà, Luis Vidal i Robert Martínez i romandrà oberta al públic fins el 20 de maig de 2018.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento