Adif inicia els treballs previs a la segona fase de les obres d'implantació del tercer carril entre València i Castelló
Adif inicia els treballs previs a la segona fase de les obres d'implantació del tercer carril entre València i Castelló ARCHIVO

Aquestes actuacions, que es realitzen en el tram comprès entre València i Sagunt, es duen a terme en horari nocturn per a no afectar el trànsit ferroviari, i consisteixen en la preparació del terreny, apilament, transport i la distribució d'unes 36.000 travesses de tipus mixt AM-05 al llarg del traçat ferroviari.

Aquestes travesses destinades a via amb tercer carril tenen un disseny que difereix considerablement del tipus monobloc convencional, a causa de la seua estructura, fabricada per a possibilitar una distribució asimètrica d'esforços en un reduït espai destinat a la subjecció de carrils contigus. El seu pes supera els 400 quilos.

Aquestes obres suposen la continuació de la fase I, en la qual es va dur a terme la implantació del tercer carril en una de les vies per la qual ja circula per via d'ample estàndard, des del passat 23 de gener, el tren d'alta velocitat Madrid-Castelló.

El desenvolupament d'aquests treballs representa el compliment dels compromisos anunciats pel Ministre de Foment per a la incorporació del tercer carril en les dos vies del trajecte València-Castelló de la forma "més ràpida i consensuada possible", una vegada s'ha verificat que es reuneixen els requisits i condicionants tècnics necessaris, segons ha informat el Ministeri de Foment en un comunicat. Aquesta actuació està cofinançada pel Mecanisme 'Connectar Europa' (CEF).

Consulta aquí más noticias de Castelló.