L'Ajuntament de València reurbanitzarà quatre carrers en el Cabanyal
L'Ajuntament de València reurbanitzarà quatre carrers en el Cabanyal AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

L'Ajuntament de València continua amb les actuacions de renovació urbana en el barri de Cabanyal-Canyameral, ja que la Junta de Govern Local aprovarà aquest divendres el projecte de reurbanització que regenerarà quatre carrers paral·lels al mar en aquest barri valencià: els carrers Escalante, Josep Benlliure, Progrés i Pare Lluís Navarro.

L'àmbit de l'actuació, segons ha informat el consistori en un comunicat, ve conformat per aquests quatre carrers paral·lels al mar. Els trams concrets són en el carrer Escalante, des de la plaça Llorenç de la Flor fins al carrer Pintor Ferrandis i Josep Benlliure, Progrés i Pare Lluís Navarro, tots des del carrer Empar Guillem fins a Pintor Ferrandis.

A més, s'actuarà en la connexió dels carrers transversals a l'àmbit citat, donant continuïtat als passos per als vianants transversals i a l'encreuament de carril bici, la qual cosa facilitarà el pas per als vianants i millorarà la seguretat vial mitjançant l'execució de passos sobre-elevats.

Les calçades que són objecte d'aquest projecte es troben en un estat "altament degradat". A més, les voreres són "irregulars, de materials heterogenis i en alguns trams l'amplària és insuficient".

D'altra banda, l'aparcament no es troba delimitat i organitzat, i en l'actualitat ocupa tots dos costats de la calçada, per la qual cosa l'espai disponible per a voreres és mínim. Per tant, les tasques d'urbanització modificaran en alguns casos l'amplària de les calçades i voreres, creant una nova planta viària que s'adapte als criteris i dimensions proporcionats pel Servei de Circulació, Transports i Infraestructura.

Millora de l'accessibilitat

Mitjançant l'execució d'aquest projecte, la Regidoria de Desenvolupament Urbà, regida per Vicent Sarrià, té com a objectiu millorar l'accessibilitat actual de l'àmbit d'actuació, mitjançant la renovació i ocupació de paviments amb textures adequades i materials antilliscants, d'acord amb els criteris indicats en les vigents normes d'accessibilitat en el mitjà urbà.

El projecte inclou també actuacions d'ordenació i col·locació adequada del mobiliari urbà, clavegueram, jardineria i reg, xarxa d'enllumenat públic i obra civil de desviament de les línies aèries de telecomunicacions i electricitat.

Per a l'execució de la totalitat de les obres projectades, s'estima suficient un termini de deu mesos, i el pressupost base de licitació ascendeix a 1.724.142,31 euros. "Continuem treballant per a recuperar El Cabanyal i donar la dignitat que mereix a un barri singular com aquest", ha comentat Sarrià.

Consulta aquí más noticias de València.