L'exgerent de Turisme València nega haver donat ordes per a destruir documents i diu que no depenia d'ell
L'exgerent de Turisme València nega haver donat ordes per a destruir documents i diu que no depenia d'ell Turismo Valencia

Salinas estava citat aquest dijous a declarar, en qualitat d'investigat, en el Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el conegut cas Imelsa. En concret, a l'ex director gerent de Turisme València se li va citar en la peça de Taula que indaga sobre els pagaments a l'empresa Laterne Product Council, consultora de comunicació que va organitzar la campanya municipal del PP per als comicis de 2007.

Segons un informe incorporat a la causa, FTVCB va eludir la llei en els seus contractes amb Laterne. En concret, els contractes de la fundació amb aquesta empresa ascendeixen a 616.00 euros entre 2006 i 2008 (531.034 més IVA) pel concepte en les set factures emeses per la mercantil per a justificar els cobraments de 'Projecció Turística Pla'.

Sobre aquests contractes, el sotsdirector de Màrqueting i actual adjunt a direcció de la fundació; el cap d'àrea de Promocions i hui en dia responsable de l'àrea Comercial; la sotsdirectora d'Administració, adjunta ara a subdirecció; la cap de Comptabilitat i la cap jurídica van assegurar que no se'ls va demanar participació o no la recorden. Així mateix, van assenyalar que els ordes de pagament de les factures procedien de José Salinas o la sotsdirectora d'Administració i que s'efectuaven els pagaments quan arribaven les factures.

D'altra banda, en aquesta peça s'investiga, tal com detalla un informe elaborat per la direcció actual de la Fundació Turisme València, la compra per part de l'entitat a l'abril de 2015 de dos destructores de paper i el contracte a una empresa especialista en eixa comesa al juliol d'eixe any.

Sobre aquest últim aspecte, Salinas ha afirmat al jutge que aquesta tasca no depenia d'ell i que desconeix el que es va fer exactament. També ha negat haver donat cap orde de destrucció de papers.

Per la seua banda, la sotsdirectora de gestió de l'entitat, Loles Edo, sí ha indicat a l'òrgan judicial que abans de l'any 2015 hi havia una xicoteta trituradora en l'empresa i posteriorment es van comprar altres dos més grans. Ha asseverat que hi havia un orde de l'advocat de l'entitat de no destruir cap tipus de document comptable d'entre els anys 2006 a 2008 per estar immersos en un procediment judicial, però ha afirmat que no sap si es va fer cas d'aquesta recomanació, ha pogut saber Europa Press.

CONTRACTES AMB LATERNE

Salinas, preguntat pels contractes amb Laterne, no ha aportat moltes dades. Ha explicat que era l'encarregat de la contractació però ha matisat que desconeix si en concret aquests contractes amb la mercantil els va firmar ell o els va derivar. "No ho puc precisar", ha assenyalat.

Així mateix, ha justificat aquestes contractacions en la promoció de la ciutat de València amb motiu de l'America's Cup i una altra sèrie d'esdeveniments, a més d'un pla estratègic sobre el qual no ha donat més detalls.

Consulta aquí más noticias de València.