Compromís porta a Fiscalia les 1.200 intervencions realitzades a 87 pacients que va derivar un metge d'Alacant
Compromís porta a Fiscalia les 1.200 intervencions realitzades a 87 pacients que va derivar un metge d'Alacant EUROPA PRESS

Els pacients van ser derivats des de la sanitat pública a la privada pel cap de Neuroradiologia de l'Hospital General d'Alacant. Per eixes intervencions, la filla de l'especialista va facturar, a través de l'empresa Dagda Platinum, 7 milions d'euros a la sanitat pública.

Campello ha estat acompanyada de varis dels pacients del metge, per les operacions del qual Dagda Platinum va facturar, durant el pla de xoc de la Conselleria de Sanitat, entre 5.000 i 4.500 euros per cada intervenció, ha indicat en un comunicat Compromís.

Els pacients, segons ha mantingut la formació, van ser sotmesos en alguns casos a més de 60 intervencions durant un tractament per malformacions artèriovenoses gegantes (MAV) en el cervell, com li va ocórrer a una de les malaltes.

En la denúncia presentada s'inclou l'informe pericial realitzat pel GENI (Grup Espanyol de Neuroradiologia Intervencionista) sobre el procediment realitzat a aquesta pacient i on es conclou que va ser sotmesa a "una nombre insultantement alt de sessions d'embolics", quan generalment aquestes operacions oscil·len entre 1 i 3 al llarg de la vida d'una persona amb MAV.

Així mateix, s'ha entregat a Fiscalia l'informe mèdic pericial de la Generalitat Valenciana en el qual es reconeix que la praxi del metge "no va ser conforme amb la 'lex artis ad hoc'" i que "fins i tot podria estar contraindicat" el tractament aplicat.

"No es van realitzar els controls apropiats des del sistema públic valencià, sense conveni, sense previsió de despesa. Presentem aquesta informació davant Fiscalia perquè es concreten el que creiem que és un cúmul de presumptes irregularitats i delictes en les quals s'ha usat la salut de les persones", ha sostingut la diputada autonòmica.

Marian Campello ha manifestat que "existeix un vessant polític de l'assumpte, ja que l'apoderat de Dagda Platinum, al costat de la filla del metge, va ser Alberto Joaquín Serrano Martínez, qui a més va ser nomenat director general de la Institució Firal Alicantina (IFA) fins el 1999 per l'exconseller del PP en Indústria i Comerç, Diego Such".

Consulta aquí más noticias de Alacant.