Llibertat per al detingut a València per maltractament i agressió sexual a la seua dona, ara en un centre de protecció
Llibertat per al detingut a València per maltractament i agressió sexual a la seua dona, ara en un centre de protecció CNP

El Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de València ha acordat la llibertat amb mesures cautelars de l'home detingut diumenge passat en la ciutat per presumptament maltractar i agredir sexualment la seua dona. El jutge li deixa en llibertat després que la víctima ingressara en un centre de protecció a petició pròpia i, per tant, "hagen cessat les circumstàncies que van portar al seu arrest".

Segons ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, cap de les acusacions va sol·licitar una altra mesura cautelar més severa per al detingut, que queda investigat en una causa oberta per un delicte de maltractament habitual i un altre d'agressió sexual.

L'home, de 36 anys, va ser detingut diumenge passat, segons la Prefectura Superior de Policia, per presumptament haver tingut aïllada en una habitació a la seua esposa sense proporcionar-li a penes menjar i prohibir-li eixir de casa, a la qual també va obligar a realitzar actes sexuals que ella no desitjava. Al no aconseguir-ho, suposadament la va colpejar amb punyades per tot el cos. La víctima, que a penes sabia espanyol, va acudir en pijama a un establiment públic del Marítim des d'on es va avisar a la Policia.

En la seua interlocutòria, el magistrat prohibeix al presumpte agressor acostar-se a la seua parella a menys de 300 metres i comunicar-se amb ella per cap via mentre dure la investigació. Aquesta mesura de protecció, a la qual no es va oposar ni l'investigat ni el seu advocat, pretén, segons consta en la resolució judicial, "evitar una escalada en la violència i nous episodis d'amenaces o maltractaments".

INSTRUCCIONS

El jutge ha donat instruccions a la Policia Nacional indicant-li les mesures que ha d'adoptar per a garantir l'efectivitat de la protecció acordada. A més, s'ha comunicat la situació de la denunciant al Col·legi d'Advocats de València perquè li proporcione assistència jurídica i a l'Oficina d'Ajuda a les Víctimes de la Generalitat Valenciana perquè li preste assistència psicològica i social.

La denúncia, que inicialment se n'anava a resoldre en un juí ràpid per un presumpte delicte de maltractament, es tramitarà finalment com a procediment ordinari per a practicar diligències encaminades a aclarir si va haver-hi agressió sexual, com relata la víctima. Davant la "inexistència" de lesions físiques evidents ni de part mèdic que servisca de suport a les acusacions per agressió, el Jutjat ha demanat que els forenses valoren a la víctima i ha citat a declarar diversos testimonis.

Consulta aquí más noticias de València.