La Capella de la Comunió de Sant Nicolau torna a brillar amb la seua restauració
La Capella de la Comunió de Sant Nicolau torna a brillar amb la seua restauració PAROIQUIA SAN NICOLÁS

L'Església de Sant Nicolau de València -la coneguda com la 'Capella Sixtina' valenciana per la recuperació dels seus frescs- ha culminat ara, després de prop d'un any de treballs, la restauració de la seua Capella de la Comunió, un espai que després d'un deteriorament progressiu es trobava en estat "ruïnós" i que "ara brilla amb tota la seua bellesa artística", en paraules del seu rector, el sacerdot Antonio Corbí. La intervenció ha permés, a més, desvetlar que un dels llenços, la 'Glorificación de Santa Lucía', va ser obra del pintor valencià Luis Planes.

Així ho ha explicat el titular de la parròquia aquest dimecres durant la presentació de la restauració de la capella, un acte en el qual també han intervingut la investigadora de l'Institut de Restauració del Patrimoni (IRP) de la Universitat Politècnica de València (UPV), Pilar Roig; l'arquitecte Carlos Campos; i la directora de la Fundació Hortensia Herrero, Elena Tejedor. Aquesta entitat ha finançat les actuacions, amb un milió d'euros de pressupost, mentre que la institució acadèmica ha coordinat el projecte.

En aquests treballs, liderats pel professor Vicente Guerola, s'ha fet un "descobriment molt important per al patrimoni de València". Durant la restauració dels quatre llenços, s'ha conclòs "amb total seguretat" l'autoria de la 'Glorificación de Santa Lucía', que s'ha atribuït al que fóra director de la Reial Acadèmia de Sant Carles de València a la fi del segle XVIII, el pintor valencià Luis Antonio Planes.

Es tracta d'una representació alegórica d'aquesta santa, fins ara d'autor desconegut, que reuneix l'empremta docent d'aquesta entitat durant el segle XVIII i permet descobrir les pautes a nivell i estudis d'anatomia, proporcions i iconografia de l'època. El llenç s'ha sotmés a un procés integral de restauració i neteja que ha portat als seus responsables al reconeixement de la seua autoria.

Consulta aquí más noticias de València.