EU demana 10 anys de presó per a Castedo i Alperi i 13 per a Ortiz per arreglar suposadament el PGOU d'Alacant
EU demana 10 anys de presó per a Castedo i Alperi i 13 per a Ortiz per arreglar suposadament el PGOU d'Alacant EUROPA PRESS

En la seua qualificació provisional, l'acusació particular sol·licita a més per a Castedo, Alperi i Ortiz una multa que xifra en 42.200.911 euros.

En l'escrit d'acusació, al que ha tingut accés Europa Press, també se sol·liciten penes per a altres sis acusats entre els quals es troben el germà de l'exalcaldessa, José Luis Castedo, i el del constructor, Virgilio Ortiz.

En l'escrit d'acusació, de 41 pàgines, l'advocat d'Esquerra Unida assenyala que els tres acusats "principals de la trama" són els autors "intel·lectuals i materials" dels delictes imputats, que tenien com a objectiu "aconseguir un PGOU que afavorira els interessos" de l'empresari i d'altres investigats en la causa.

Sobre aquest tema, el document desgrana els diferents càrrecs que s'imputen als acusats, sobre la base dels informes policials derivats de la investigació del cas Brugal, en els quals "es posa de manifest la influència exercida" per Ortiz sobre Castedo i Alperi i sobre funcionaris de la Gerència d'Urbanisme, perquè l'empresari poguera "imposar els seus interessos" en la confecció del PGOU.

Consulta aquí más noticias de Alacant.