Comunitat Valenciana

Puig apel·la a la responsabilitat "política i moral" de Camps perquè assumisca "el mal" que pot fer al CJC

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que "la responsabilitat de qualsevol persona ha de ser suficientment clarivident com per a assumir el que està passant i el mal que pot fer una persona d'aquestes condicions a una institució", en referència a la continuïtat en el Consell Jurídic Consultiu (CJC) de l'excap del Consell Francisco Camps, a la responsabilitat "política i moral" del qual ha apel·lat.
Ximo Puig intervé en el XVII Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la UV
Ximo Puig intervé en el XVII Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la UV
GVA
Ximo Puig intervé en el XVII Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la UV

Així ho ha manifestat Puig en declaracions dels mitjans en la inauguració del XVII Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d'Economia de la Universitat de València, preguntat per la continuïtat de Camps en el CJC en estar investigat en dos causes relacionades amb presumptes irregularitats en la construcció del Circuit de la F1 a València i amb la gestió de l'esdeveniment.

Aquesta decisió judicial se suma a la declaració de l'ex secretari general del PPCV Ricardo Costa en l'Audiència Nacional, on va assegurar que va ser Camps qui va decidir contractar amb l'empresa vinculada a la trama Gürtel Orange Market per a organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i que aquests es finançaren en part amb "diner negre".

En aquest sentit, el coordinador general de PP, Fernández Martínez-Maíllo, ha recordat aquest dimecres que l'expresident valencià té un expedient obert en el partit.

Així, Puig ha afirmat, davant la possibilitat que Camps abandone el CJC, que "cadascun ha de ser conscient de qual és la seua responsabilitat política i moral davant una societat". "Ser president de la Generalitat és un honor enorme per a qualsevol. A mi m'emociona cada matí quan entre en el Palau de la Generalitat com a valencià", ha apuntat.

Així mateix, l'actual cap del Consell ha apel·lat al fet que "la responsabilitat de qualsevol persona" siga "suficientment clarivident" com per a "assumir el que està passant i el mal que pot fer una persona d'aquestes condicions a una institució".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento